Cadaver - Edder & Bile
Label: Nuclear Blast
80
Hughes Vanhoucke

Het Noorse Cadaver is een extreme metal band met hoogtes en laagtes die tegenwoordig opnieuw in de hoogtes vertoeft en nog maar pas nieuw werk uitgebracht heeft. Dirk Verbeuren is niet enkel drummer van Megadeth, maar onder andere ook van Cadaver sinds deze heropgericht zijn en doet dat samen met de live bassist van het Noorse Satyricon, en in een verder verleden ook nog live gitarist bij Celtic Frost, die bij Cadaver naast de basgitaar ook verantwoordelijk is voor gitaarwerk en de vocals.

Cadaver werd tweeëndertig jaar geleden opgericht maar hield het na vijf jaar al voor bekeken. Zes jaar later werd de band heropgericht met maar één oorspronkelijk bandlid, Anders Odden, en gooide vijf jaar later opnieuw de handdoek in de ring om nog eens 5 jaar later opnieuw een poging te ondernemen waarvan de laatste zes jaar met één van onze bekendste Belgische drummers, Dirk Verbeuren dus.

CADAVER

Na 16 lange jaren bracht Cadaver eind november een nieuw volledig album uit, de vierde in de woelige geschiedenis van één van de pioniers van het deathmetalgenre in Noorwegen en de opvolger van de ep D.G.A.F. die in april van dit jaar uitgebracht werd ondanks het feit dat Anders Odden te kampen kreeg met darmkanker en begin dit jaar daarvoor onder het mes moest en inmiddels aan het recupereren is van de chemo.

Ondanks de akelige ziekte en het feit dat Anders Odden het ontzettend druk heeft bij Satyricon en andere projecten bleef die het afgelopen decennium materiaal opstapelen om het op een bepaald moment uit te brengen met Cadaver zonder er een datum op vast te plakken. Er ontbrak echter een stukje aan de puzzel die gevonden werd in Dirk Verbeuren toen deze sessiewerk verrichtte voor Satyricon op de 70.000 Tons of Metal Cruise in 2014.

Op het jongste album zijn er ook samenwerkingen te horen met verschillende zangers waaronder Jeff Walker die het zelf ook druk had met zijn band Carcass net als Kam Lee van Massacre en Jeff Becerra van Possessed. Zo voelt de band zich dit jaar meer terug van weggeweest dan ooit. Nummers als Morgue Ritual of Let Me Burn zitten vol met perversiteiten en tegengestelde instincten die Cadaver steeds onderscheiden van andere extreme metal bands.

Volgens de frontman van de band schreeuwt hij op dit album zijn hart en ziel uit naar alle duistere dimensies van het leven zoals teleurstelling, verraad en bedrog. Het handelt volgens Anders Odden over de menselijke vorm, ons broos bestaan en de hoge verwachtingen die aan het einde van ons bestaan teniet gedaan worden door tijd en dood. Het klinkt volgens hem bedroefd en nijdig maar het is hoe elke man van zijn leeftijd zich soms kan voelen niettegenstaande hij over afzienbare tijden pas 48 wordt en vol lof is over zijn nieuwe metalen gabber, Dirk Verbeuren.

Dit album is zonder twijfel een juweeltje voor de diehard fans van klassieke death metal dankzij de snijdende riffs en geblèr van Anders Odden en de onstuitbare aanslagen op de drumvellen en cymbalen van Dirk Verbeuren.

Tracklist:

  1. Morgue Ritual
  2. Circle Of Morbidity (fr. Jeff Beccera)
  3. Feed the Pigs (Ft. Kam Lee)
  4. Final Fight 
  5. Deathmachine
  6. Reborn
  7. The Pestilence
  8. Edder & Bile
  9. Years of Nothing
  10. Let Me Burn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X