LIK - Misanthropic Breed
Label: Metal Blade Records
85
Sebastiaan Schabon

Aah heerlijk, death metal van de vruchtbare Zweedse bodem. Oerdegelijk, altijd vernieuwend met een serieuze knipoog naar de death metal van de jaren ’80. LIK maakt van dit recept reeds van in zijn beginperiode gebruik en schotelt ons op 25 september zijn nieuwste worp Misanthropic Breed voor dat wederom via Metal Blade Records in de winkelrekken terecht kwam. Uw redacteur kreeg de gelegenheid om dit schijfje van een recensie te voorzien en was daar allesbehalve ontevreden mee.

Één woord om dit album te omschrijven? Buitenaards. Twee woorden? Buitenaards goed. Na een korte horrorgetinte intro gaan we meteen vol gas met The Weird. Dit is wat Zweedse death metal moet zijn. Hamerend op je trommelvliezen, gitaristen die snoeiharde en duister getinte riffs voortbrengen uit hun instrument, en een zanger wiens stem recht uit de hel lijkt te komen. Wat we ook te horen krijgen zijn meer melodische stukjes doorheen de nummers. Storen doet dat echt niet, de muziek is nog steeds allesverwoestend genoeg.

De titeltrack Misanthropic Breed is een licht buitenbeentje wegens zijn korte duur, maar daarna krijgen we weer hetzelfde uitstekende recept als voordien, zonder te gaan vervelen, zonder aan kwaliteit in te boeten. De deathmetalfans die dit niet weten te appreciëren kunnen beter andere oorden gaan opzoeken. De vier muzikanten waaronder het meest recente bandlid, bassist Joakim Antman laten zich allemaal van hun beste kant zien. Elk instrument is sterk aanwezig zonder dat ze elkaar overstemmen. Met een producer als Lawrence Mackrory (Obey Mastering) was dit eigenlijk wel te verwachten.

Klasse. Death metal van de bovenste plank. Een waar genot voor de deathmetalfans. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Haast niets negatief te bespeuren op Misanthropic Breed. LIK doet hiermee een gooi naar de top 10 van menig jaarlijstje en ze zouden daarmee wel eens een strike kunnen gooien.

Tracklist:

 1. The Weird
 2. Decay
 3. Funeral Anthem
 4. Corrosive Survival
 5. Female Fatal to the Flesh
 6. Misanthropic Breed
 7. Flesh Frenzy
 8. Morbid Fascination
 9. Wolves
 10. Faces of Death
 11. Becoming

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X