Na 30 jaar gooit het Britse Anathema de handdoek
Hughes Vanhoucke

Eén van de pioniers van de Britse doom en death metal, het uit Liverpool afkomstige Anathema, heeft gisteren avond bekendgemaakt dat ze voor onbepaalde tijd de diepvrieskast in gaan om er misschien wel nooit meer uit te komen. De reden ervan zou de huidige situatie zijn in de muziekwereld die rechtstreeks gepaard gaat met de CoViD-19 pandemie.

Vincent Cavanagh @ Be Prog My Friend 2017 – Barcelona

Of dit de reële reden is laten we in het midden, feit is dat het al ruim drie jaar geleden is sinds de band The Optimist uitbracht, een titel die er niet deed aan denken dat ze drie jaar later de handdoek zouden gooien.
Drie jaar tussen albums is een aanvaardbare termijn waardoor dit inslaat als een bliksem bij heldere hemel.
Net als Opeth en Katatonia ging Anathema in de loop van hun carrière een andere koers varen en ruilde doom en death metal in voor een zachtere melodieuze progressieve rock met hier en daar een vleugje metal gebracht door de broers Cavanagh en Douglas aangevuld met de Portugese multi-instrumentalist Daniel Cardoso.

Dit is het weinig rooskleurige communiqué die op dinsdagavond 22 september de wereld ingestuurd werd via de sociale media van de band:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X