Gruymynators - Still Alive
Label: Mighty Music
85
Vanpevenaeyge Carly

Vier jongens uit Kopenhagen met zeer diverse achtergronden (twee jongens komen uit de rockabilly-scene, één bandlid uit klassieke heavy metal en een andere uit hard rock). Stel je een mix voor van Social Distortion, Motörhead en Stray Cats, volgestouwd met adrenaline en testosteron, en dan krijg je Grumpynators.

Een hardwerkende Deense act, die overal in Europa al veel concerten heeft gegeven. Van Noord-Noorwegen en Noord-Finland tot Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Grumpynators was de enige Deense act die landgenoten Volbeat vergezelde tijdens een tour in de afgelopen tien jaar. In 2020 zij brengen hun derde album Still Alive uit, in samenwerking met Mighty Music, met de pure intentie om de rest van de wereld over te nemen.

Op het derde album van Grumpynators komt de speelse mix van genres nog meer naar voren dan voorheen. Men herkent een mix van country tot punk tot strak uitgevoerde heavy rock. Een doordringende trend op dit album is een constant hoogtepunt energieniveau. Het is rock, tot op het bot gesneden met een adrenaline pompende feestvibe. Still Alive wil hulde brengen aan de goede tijden, het feest tot zonsopgang en al het ander over rock-‘n-roll, die het leven de moeite waard maken.

En feesten dat kunnen deze Denen. Dat horen we direct op openingsnummer en titeltrack Still Alive Eenmaal de sirene in de intro is uitgestorven wordt het feestgehalte opgedreven. Energiek en met een vlot meezingbaar refreintje. Een gevoel dat eigenlijk het volledig album doorgetrokken kan worden. Blood and Bones komt iets zwaarder over. Maar uiteindelijk komt het allemaal hetzelfde over. Rammen en vooruit gaan.

Dream Girl is het favoriete nummer van bevriend Volbeat-frontman Michael Poulsen. Misschien omdat de intro gesproken wordt door een stem die van Johnny Cash zou kunnen zijn. Voor de rest van zou dit een nummer kunnen zijn van Volbeat, maar zijn er wel nog nummers op dit album. Yesterday bijvoorbeeld. Dezelfde dynamiek van die andere Denen, alleen de stem is iets rauwer dan Poulsens stem, En iets verstaanbaarder. Sweet Psycho Sister heeft een zware riff die doorheen de track rolt en wat het nummer een beetje aan een razende trein doet denken.

Nog een razend nummer is All A Want. Na één luisterbeurt kruipt het in je hoofd, waarna je er nog dagenlang blijft mee rondlopen. Afsluiter Back On The Track doet mij een beetje denken aan mijn jeugdjaren en een Belgische band die ik dan geregeld zag: The Wolf Banes, een punk/rockband. Voeg hier nog een beetje rockabilly aan toe en je hebt een prachtige afsluiter van een prachtig album

Michael Poulsen (Volbeat), een fan van de band, merkt op: “Ik heb de plaat nu een paar keer gehoord en ik denk dat Still Alive het sterkste album tot nu toe van Grumpynator is”. Tja, als de Michael het zegt, dan moet het wel waar zijn.

Tracklist

  1. Still Alive
  2. Going Away For Good
  3. Blood and Bones
  4. Feel The Shame
  5.  Dream Girl
  6. Yesterdag
  7. Sweet psycho Sister
  8. All I want
  9. Monster Girl
  10. Back On The Road

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X