Words Of Silence - Words Of Silence EP
Label: DIY (Do-It-Yourself) Releasedatum: 1 juli 2020
70
Bjorn Wielockx

De band Words Of Silence zal bij weinige onder jullie een belletje doen rinkelen. Logisch ook, want het is een fonkelnieuw solo-project van de Balenaar Brent Van Hout, wie je wel kan kennen als gitarist van de talentvolle metalcoreband Nesqueek. De man had enkele ideetjes in zijn hoofd zitten, en heeft deze vereeuwigd op een schijfje. Het is het eerste werkje van hem, maar al vanaf de eerste luisterbeurt was ik volledig verkocht. Je voelt dat deze plaat gemaakt werd met slechts één visie. Het gebrek aan andere inbrengen, levert een (h)eerlijk eindresultaat op. Niet te veel tierelantijntjes, rechttoe rechtaan. De wijze waarop hardcore het puurst overkomt. Waarom je dit schijfje een kans moet geven kom je te weten in volgend artikel.

Eerst en vooral moet je deze plaat een kans geven omdat je hem volledig gratis kan beluisteren op Spotify of Bandcamp. Het zal de man zeker geen fortuinen opleveren, 0,0027 per luisterbeurt om precies te zijn, die hij dan nog volledig wegschenkt aan de Hardcore Help Foundation. De inkomsten voor het goede doel zijn prioritair, al wil de man zijn muziek ook onder de mensen krijgen. Ten tweede moet je deze plaat een kans geven daar het van Belgische makelij is, support your scène is meer dan ooit van toepassing. Ten derde moet je Words Of Silence een kans geven, omdat het je, de hardcoreliefhebber/beatdownliefhebber, gewoon niet zal teleurstellen.

Er prijken vier eigen nummers op deze eerste ep en een cover als extraatje, waar we later nog op gaan terugkomen. Aan karakter geen gebrek, de vier eigen nummers hebben voldoende persoonlijkheid waardoor je Words Of Silence telkens weer uit je mediaspeler filtert. Van Hout is erin geslaagd om een heerlijke combinatie te maken van het trage donkere death metal en snedige hardcore. Het levert een pompend eindresultaat op, maar vooral eentje met een eigen smoel. Je voelt dat dit een project is voor de fun en niet voor de grote sollen. Hierdoor voelt het niet perfect aan, maar laat perfectie en hardcore nu niet zo’n goede vrienden zijn.

Om het geheel toch nog te voorzien van een andere inbreng, mocht de frontman van Nesqueek, Van Herck, en tevens jeugdvriend van Van Hout aantreden bij de opener Salvation. De diepe vocal van Van Hout in combinatie met de hoge scream van Van Herck zijn een fantastische samenvoeging. Persoonlijk had ik deze kraker wat later op de plaat gezet, daar het nu een vertekend beeld geeft van de rest van de plaat. Als deze plaat ooit live ten berde zal worden gebracht, zullen de bandleden van Nesqueek wellicht ingezet worden. Hopelijk komt dit er van, want naast Salvation zijn ook Atlas Stone, Break Out en Dreamchaser knallers geworden.  Enkel de cover van Paul Severs zijn Zeg ‘ns Meisje weet me niet te overtuigen. Het voelt te geforceerd aan, al straalt het nummer ook weer het nodige “je m’en fou” uit. Van Hout doet toch gewoon wat hij wil!

Is dit een meesterwerk geworden? Dat zeker niet, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Het is een plaat geworden die elke zelfrespecterende hardcoreliefhebber een kansje moet geven. De eerste steen is gelegd van iets wat nog veel groter kan worden.

Tracklist:

  1. Salvation (Ft. Lander Van Herck van Nesqueek)
  2. Atlas Stone
  3. Break Out
  4. Dreamchaser
  5. Zeg ‘ns Meisje (Cover van Paul Severs)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X