Geen festivals, wél een Metal Market!
Bart Van Gestel

We zitten als metalheads enige maanden in zak en as. Geen concerten, geen festivals. Niks. Gewoon niks. Drama voor alles en iedereen die hierin betrokken of meevoelend is. Ook de vele distro’s die op menig festival de marktkramen bevolken zagen door het wegvallen van de evenementen zich genoodzaakt eveneens in hun kot te blijven. Ook Immortal Frost Productions, tegenwoordig Vlaanderens hofleverancier van kwaliteitsvolle blackmetalreleases, was in hetzelfde bedje ziek. Het team achter dit label wist, met goedkeuring van het lokale bestuur, toch een metalmarketevenement op poten te zetten. En zo weet u weer meteen waar naartoe volgend weekend.

De Immortal Frost Open Air Market gaat door in Diest. Locatie: in de tuin van de labeleigenaar. Naast de eigen releases is er voornamelijk een flink aanbod kwalitatieve black metal. Verder zijn er ook nog flink wat death, thrash, folk, ambient en veel meer andere releases te koop. Ook is het mogelijk ter plaatse iets te drinken en een hot-dog te nuttigen. Dit alles helemaal coronaproof!

Wie graag wil gaan, registreert zich best als aanwezig via de eventpagina op Facebook of – beter nog – stuurt een mailtje naar immortalfrostproductions@hotmail.com met daarin datum, uur en aantal personen in je gezelschap. Gewoon langskomen kan ook, maar hou er dan rekening mee dat je mogelijk even je beurt moet afwachten, mocht de maximaal toegelaten capaciteit even niet toereikend zijn om jou en je gezelschap toe te laten.

Het hele gebeuren gaat door op zaterdag 25 juli van 11 tot 22u en op zondag 26 juli van 12 tot 21u in Diest, Reynsberg 24. Parkeren kan in de ruime omgeving, rekening houdend met de gangbare verkeersregels en met respect voor de omwonenden.

Met trein en bus is de market eveneens bereikbaar. Spoor naar het station van Diest en neem daar verder buslijn 22 (Tienen) of 299 (Hasselt) en stap af in Webbekom centrum. Van daar is het nog een goede 500m wandelen.

Dus, wie zijn geld niet kan opdoen op festivals, verlof of door zijn of haar lief weet nu waar naartoe.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X