Basement Critters - God Save Us As .Jpeg
Label: Wormhole Death Records
85
Bjorn Wielockx

De Belgische hardcoreband Basement Critters was tot enkele weken terug nog een nobele onbekende voor mij. Onlangs brachten de mannen uit West-Vlaanderen God Save Us As.jpeg op de markt. Op mijn sociale media kwam het ene na het andere artikel over deze veel belovende band voorbij, waardoor ik geprikkeld werd om deze nieuwste telg te bespreken. Na enkele luisterbeurten op Youtube, was ik al snel overtuigd. Wat een passie maar vooral wat een karaktervolle band. Ik was benieuwd of het kwintet zo’n hele plaat wist te vullen.

God Save Us As.jpeg is een knallende plaat geworden, welke garant staat voor drie kwartier eigentijdse/eigenwijze muziek. De muziek van Basement Critters kan je niet in een genrehokje plaatsen, daar is het veel te complex voor. Het is een wel zeer intensieve cocktail waarbij het hardcoregenre het meest vertegenwoordigd is. Het zorgt voor een pompend maar vooral verfrissend eindresultaat waarbij je gewoon niet kan stilzitten. Elke track heeft zijn eigen karakter, waardoor deze plaat zich het best leent tot een totale luisterbeurt.

Een karaktervol bommetje, zo kan je deze plaat het best omschrijven. Zowat alle nummers staan bol van de energie. In het midden van deze vurige langspeler, heeft de band met Hero Dad ook wat dramatiek op de plaat weten te vereeuwigen. Deze trage kraker heeft een pakkende songtekst, welke je na één keer luisteren probleemloos kan meeschreeuwen. Wanneer de track zijn einde nadert, kiest de band plotsklaps voor een tempoversnelling, die het begin is van een heerlijke breakdown. Mijn persoonlijke favoriet op deze God Save Us As.jpeg is Liar. Vanaf de start drukt Basement Critters hier het gaspedaal vol in, welke niet anders dan kan lijden tot een gigantische crash. Maar ook opener Profile, Lucifer, Point en afsluiter Gadget Generation zijn stuk voor stuk heerlijke songs.

Vaak is hardcore bedoelt voor de fans van het energieke genre. Basement Critters probeert met zijn verfrissende mix een uitgebreider publiek aan te spreken. Met deze God Save Us As.jpeg hebben de Belgen goud in handen. Hopelijk kunnen we snel weer naar concerten gaan, want deze nieuwste telg schreeuwt voor een livevoorstelling. Anderhalve meter zou dan wel niet meer van toepassing mogen zijn, want armen en benen zullen de strijd aangaan met elkaar in de moshpit.

Wat een heerlijke unieke plaat. Basement Critters heeft me helemaal weten te overtuigen. Als verstokte hardcoreliefhebber heb ik het geheel wel wat tijd moeten geven. Elke luisterbeurt voelde ik mijn liefde voor deze prachtige band toenemen. God Save Us As.jpeg gaat hier nog vaak opgelegd worden. Ik ga deze Belgische band en zijn agenda niet uit het oog verliezen.

Tracklist:

  1. Profile
  2. Lucifer
  3. FAQ
  4. Back From The Old Days
  5. Liar
  6. Hero Dad
  7. Track And Trace
  8. Point
  9. Nobody From Nowhere
  10. Gadget Generation

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X