Sinister - Deformation Of The Holy Realm coverart 2020
Sinister - Deformation of the Holy Realm
Label: Massacre Records
89
Bart Van Gestel

[smart_review]

Deformation of the Holy Realm is studioplaat nummer 14 van Sinister. Het Nederlandse deathmetalinstituut toont hiermee dat hij nog graag meedoet, en hoe! Lees hier hoe de nieuwe plaat klinkt, alsook wie oerlid Adrie Kloosterwaard deze keer rond zich verzamelde om het werk te verdelen.

Sinister is zo een band die dankzij het rijke en lange carrière zichzelf een cultstatus heeft aangemeten. Debuut Cross The Styx (1992) was een volprezen deathmetalplaat die inmiddels op vele planken bij de klassiekers gesorteerd staat. Toch moeten we ook de vinger leggen op het vrij complexe parcours welke de band tot nu toe aflegde. Redelijk wat personeelswissels, waarbij voorman Adrie Kloosterwaard eerst drumde. In 2003 gaf de band er compleet de brui aan, na het (vooral vocaal) mislukte Savage Or Grace. Een hiatus van dik twee jaar deed Kloosterwaard bezinnen en het roer omgooien. Bassist Alex Paul switchte van bas naar gitaar, Adrie zelf ging de vocalen voor zich nemen. Afterburner werd de doorstartplaat. Deze liet hernieuwde moed en een frissere sound doorschemeren.

Fast forward naar mei 2020. Inmiddels bestaat de Sinister line-up, naast Adrie Kloosterwaard achter de micro, uit Michal Grall en Walter Bokito Tjwa op gitaar, Ghislain van der Stel op bas en Toep Duin als drummer.

Deformation of the Holy Realm laat ons binnentreden middels een door Denis Mauko fantastisch gecomponeerde intro The Funeral March. Lekker bombastisch, en meteen de goede sfeer gezet. Muzikaal klikte Sinister klassieke deathmetalriffs met frisse en moderne ideeën in mekaar. Let bijvoorbeeld eens op die heerlijke Americana-gitaar in de eerste seconde en in het intrumentale slotnummer. Er onstaat een mooie en boeiende balans oud/nieuw, zonder echter te ver van het oude pad af te dwalen. De heerlijk zacht raspende gitaarklank van de tandem GrallBokito Tjwa zorgen voor een aangename groove. Adrie Kloosterwaard doet zijn ding, zonder franjes of gekheid. De boodschap overbrengen zoals we die middels death metal gewend zijn: netjes door de vleesmolen.

Drum en bas klinken mooi mee door in de mix, alles zit goed in balans. De accenten liggen goed wanneer ze zich aandienen. Bijzondere aandacht voor de koorgezangen die hier en daar opduiken als intro (voor bijvoorbeeld Oasis Of Peace – Blood From The Chalice) maar soms ook gewoon meespelen in het nummer zelf (The Ominous Truth).

Sinister zal met Deformation of the Holy Realm weer menig bezoek aan de chiropractor voor zijn rekening mogen nemen. De nek van Uw Dienaar heeft het alvast geweten. Met deze veertiende plaat verdienen ze bij mij een plek in de jaarlijst 2020.

  1. The Funeral March
  2. Deformation Of The Holy Realm
  3. Apostles Of The Weak
  4. Unbounded Sacrilege
  5. Unique Death Experience
  6. Scourged By Demons
  7. Suffering From Immortal Death
  8. Oasis Of Peace – Blood From The Chalice
  9. The Ominous Truth
  10. Entering The Underworld

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X