Ashley Bickx

Held In Secret is een vrij jonge band die metalcore en voornamelijk djent een warm hart toedraagt. Persoonlijk had ik evenwel nog nooit eerder van dit gezelschap gehoord, maar met de nakende release van de nieuwe ep Nomads leek het mij de ideale gelegenheid voor een nadere kennismaking. Nomads wordt op 29 mei volledig in eigen beheer uitgebracht. Of we hier te maken hebben met een nieuw onontgonnen pareltje binnen het djent gebeuren, kom je hier te weten.

Djent is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Bands als Meshuggah draaien al jaren mee, maar toch is de grote doorbraak van dit subgenre een vrij recent gegeven. Zoals bij ieder substroming die plots verwordt tot een populair gegeven, trachten ook hier heel wat bands mee te surfen op de golf van populariteit om zelf een al dan niet bescheiden graantje van het succes mee te pikken. De keerzijde van de medaille is dan wel dat men als band mettertijd steeds straffer uit de hoek moet blijven komen om boven de grijze middelmaat uit te steken. Iets met het kaf en het koren, weet u wel.

En net daar knelt het schoentje bij deze band. Nomads heeft zeker enkele momenten die best aardig te noemen zijn, maar algemeen bekenen valt dit schijfje toch net iets te zwak uit. De songs missen stuk voor stuk een stevige dosis peper en zout, waardoor onze muzikale smaakpapillen hier vrij onbewogen bij achter blijven. Komt daar nog eens bij dat ik mij persoonlijk niet van de indruk kan ontdoen alles al eens eerder gehoord te hebben, maar dan in een sterkere verschijningsvorm.

 

Het enige nummer dat de meubelen ietwat weet te redden is het gelijknamige titelnummer dat kan teren op vrij dissonant gitaargeweld en een vrij te pruimen breakdown. Alleen jammer dat naar het einde toe alle kracht weggezogen wordt en we een flauwe ‘spoken word’ achtige preek voor de kiezen geschoteld krijgen. Het finale slotakkoord van deze song weet gelukkig nog het een en het ander recht te trekken. Zolang Held In Secret het tempo hoog weet te houden, is het allemaal best nog wel te pruimen. Alleen jammer dat de clean gezongen refreinen toch wel ondermaats te noemen zijn.

Held In Secret is zeker en vast geen nieuwe parel aan het djentfirmament. Nomads weet op enkele kleine opflakkeringen na weinig te boeien. Enkel voer voor de zelfverklaarde puristen die ‘zolang het maar djent’ als levensmotto hanteren. Voor de meer modale djent liefhebber zijn er evenwel voldoende alternatieven voorhanden.

 

Tracklist:

  1. Ties
  2. Nomads
  3. Downcast
  4. Gaia
  5. Static

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

Geen concerten

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X