Prognosis Festival @ Effenaar – Eindhoven
Hughes Vanhoucke

Eén van de beste prog festivals van de Benelux ging dit jaar voor de tweede keer georganiseerd worden een klein maand geleden. Eerst had supergroup Sons of Apollo al hun pas begonnen tour gecanceld met daarin ook een headline slot op Prognosis 2020.  Datzelfde Prognosis 2020 diende verplaatst te worden in datum nadat de Nederlandse regering alle evenementen verbood net als de Belgische regering dat ook al deed.

Prognosis 2020 kwam al snel op de proppen met een nieuw datum en dat wordt het eerste weekend van september, meer bepaald op vrijdag 4 en zaterdag 5 september in de gebruikelijke Effenaar pal in het centrum van de lampenstad.

De Zweden van Katatonia die op 24 april hun jongste plaat uitbrengen staan momenteel bovenaan de affiche, net als de Britten van Anathema en de voormalige black metallers van Enslaved die ondertussen een meer progressieve kant zijn opgedraaid. Organisator Loud Noise doet er alles aan om dezelfde bands als oorspronkelijk aangekondigd op de affiche te krijgen. White Stones (Het project van bassist Martín Méndez van Opeth die zopas een eerste album uitbracht onder de naam Kuarahy), het Nederlandse Focus, Paul Masvidal van Cynic, Bruce Soord (The Pineapple Thief), het Noorse Rendezvous Point met de drummer van Leprous en Scarlet Stories die we vorig jaar aan het werk mochten zien op Prog Power Europe hebben bevestigd.

Een review van de eerste editie van het festival kun je hier lezen: https://www.amped-up.be/2019/03/27/prognosis-festival-de-effenaar-eindhoven-nl/ 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

november

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

december

05dec12:00HERTALS ROCK CITY 2020DE DREEF - VORSELAAR

05dec12:00TROYFEST 2020CLUB DE B - TORHOUT

11dec(dec 11)15:0012(dec 12)23:59EINDHOVEN METAL MEETING 2020EFFENAAR - EINDHOVEN - NEDERLAND

12dec21:00MAIDEN UNITED + POWERIZED @ DE PIT - TERNEUZEN - NEDERLANDPowerslave European Tour 2020

Loading
Share This
X