Wayward Dawn - Haven Of Lies
Label: Mighty Music Records
74
Ashley Bickx

Jong geleerd, is oud gedaan. Hoe jeugdiger de bandleden, hoe groter de kans op een (inter)nationale doorbraak. De jonge wolven van Wayward Dawn hebben nog steeds het spreekwoordelijke groen achter de oren zitten, maar zijn ondertussen wel al enkele jaren aan een opmars bezig. Het debuut Soil Organic Matter was een stevige portie old school death metal, waar aardig wat potentieel in viel te bespeuren. Twee jaar later is Wayward Dawn terug met een opvolger. Haven Of Lies zal op 10 april het levenslicht zien via Mighty Music Records. Weten deze Denen te bevestigen of bestaat de kans dat de muzikale opmars vroegtijdig een halt wordt toegeroepen…?

Dat ze op het Deense vasteland wel overweg kunnen met een portie death metal, mag ondertussen wel geweten zijn. Zo behoort het Aarhus afkomstig Baest na twee langspelers tot de meest veelbelovende (death)acts van het moment. Een status die ze bij Wayward Dawn ook wel graag zouden willen verzilveren.

Afgaande op de vaardigheden van deze Denen, acht ik de kans zeer reëel dat het verhaal na deze Haven Of Lies zeker en vast nog niet ten einde is. Aan alles merk je gewoon dat de bandleden van Wayward Dawn death metal ademen. De death metal die deze heren laten horen is enerzijds voldoende old school en bevat anderzijds toch voldoende techniciteit om fans van beide subgenres te bekoren. Bovendien zorgt de interessante vocale wisselwerking tussen bassist Kasper Petersen en gitarist Rasmus Johansen voor bij momenten voor het nodige vuurwerk.

Het enige waar het deze Haven Of Lies wat aan ontbreekt is ‘memorabiliteit’. Hoe goed de nummers ook in elkaar steken en krachtig de vocale wisselwerking ook mag zijn; de nummers blijven moeilijk aan de hersenpan kleven. Het enige punt waar Wayward Dawn de bal echt misslaat is qua artwork. Waar de nieuwe van Heaven Shall Burn nog kanshebber is voor artwork van het jaar, kan het artwork van deze Haven Of Lies meedingen voor de prijs voor het lelijkste artwork van het jaar. Gelukkig is de muziek stukken beter dan hetgeen de hoes doet vermoeden.

Haven Of Lies een meer dan degelijk album waarmee Wayward Dawn absoluut weet te bevestigen, maar van een topper is evenwel geen sprake. Daarvoor zullen deze Denen nog wat meer boterhammen moeten eten, maar het potentieel en de ingesteldheid is alvast aanwezig. Een band om met een half oog te blijven volgen.

Tracklist:

  1. Misery
  2. Upheaval Of Earth
  3. Sophomania
  4. Rotten Sphere
  5. Bliss
  6. Abhorrent Ignorance
  7. Ridicule
  8. Apathy
  9. Slaves Of The Self

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X