Lucifer Star Machine - Devil's Breath
Label : The Sign records
78
Vanpevenaeyge Carly
Met de Devil’s Breath zijn de helse jongens van Lucifer Star Machine er weer. Hun vierde langspeler al. Opgericht in 2002 in London en na vele omzwervingen door Europa, podia gedeeld te hebben met Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy en Demented Are Go, uiteindelijk in Hamburg beland waar sinds 2014 nu ook hun uitvalsbasis is. Devil’s Breath is een 42 minuten lange rit met helse riff's en monsterlijke melodieën. Als je al weet dat hun favoriete bands Motörhead, Ramones, Misfits enTurbonegro zijn en ze ook wel een beetje opkijken naar Volbeat, dan kan je al raden dat dit album een ..

Lucifer Star Machine - Devil's Breath

Releasedatum : 03 /04/2020
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Met de Devil’s Breath zijn de helse jongens van Lucifer Star Machine er weer. Hun vierde langspeler al. Opgericht in 2002 in London en na vele omzwervingen door Europa, podia gedeeld te hebben met Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy en Demented Are Go, uiteindelijk in Hamburg beland waar sinds 2014 nu ook hun uitvalsbasis is. Devil’s Breath is een 42 minuten lange rit met helse riff’s en monsterlijke melodieën. Als je al weet dat hun favoriete bands Motörhead, Ramones, Misfits enTurbonegro zijn en ze ook wel een beetje opkijken naar Volbeat, dan kan je al raden dat dit album een eerste klas rockalbum zal zijn. Een energieke mix van klassieke rock, punk een vleugje metal en rock ‘n’ roll uit de jaren ’50.

Een radiostem met vermeldingen over mishandeling opent The Void, de openingstrack van deze plaat om er dan in te vliegen met hun rechttoe rechtaan punkrock. Dwell In Misery is gebruiksvriendelijker dan het eerste nummer. Een stevige rocksong met een meezingbaar refreintje. Met de welluidende zin “We are all evil “ wordt Cruel Hearts gestart. Een track met een hoog energiegehalte, samenzang in het refrein en stomende gitaarriff’s. Baby, When You Cry en The Night Is Young zijn twee nummers die we ook kennen van groepen zoals daar zijn Green Day. Een beetje pretpunk met een opzwepende melodie, catchy en direct herkenbaar. Eat Dust zou je moeten visualiseren. Stel je voor: 5 mannen, van kop tot teen getatoeëerd, vetkuiven en hanenkammen, baarden en veel bier. Wij zijn hier en we amuseren ons, hopelijk jullie ook. Dat is zowat het beeld dat je kunt inbeelden bij het aanhoren van deze muziek. Eén van de rustigste nummers op dit album is dan nog wel een cover, die nogal populair is bij rockabillybands. El Camino Real is oorspronkelijk van Lee Dressler uit 1969.

Na deze heropgeviste track uit het verleden wordt er met Pretender en Evil Blood uit een ander vaatje getapt. Meer rechttoe, rechtaan en minder toegankelijk maar ruwere rocksongs. Midnight Crawler en Your Love Remains doen nog een poging tot die eerder vermelde pretpunktoestanden maar slagen er niet volledig in, niettemin aardige nummers die misschien meer dan eens moeten beluisterd worden. Titeltrack Devil’s Breath sluit de boel hier af. Een veelzeggende en dreigende gesproken intro vervaagd daarna in een rustig countrynummer. Alsof het de bedoeling is, einde van het feest, oogjes dicht en snaveltjes toe, slaapwel.

Indien het ooit zou lukken om dit uitgelaten kwartet eens live aan het werk te kunnen zien moet dit wel voor een feestje zorgen en afgaande op zijn laatste worp zal dat zeker het geval zijn. Wie klaar is voor een dosis populaire punk, overgoten met sausje van klassieke rock ‘n’ roll, vergezeld van een portie metal en power rock, mag gerust bij aanschuiven aan de tafel van deze duivelse jongens.

Tracklist:

 1. The Void
 2. Dwell In Misery
 3. Cruel hearts
 4. Baby,When You Cry
 5. The Night Is Young
 6. Eat Dust
 7. A Touch Of Death
 8. El Camino Real
 9. Pretender
 10. Evil Blood
 11. Midnight Crawler
 12. Your love Remains
 13. Devils Breath

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X