IMONOLITH - State of Being
Label: Eigen Beheer
85
Hughes Vanhoucke

[smart_review]

Er is leven na Devin Townsend Project. Ryan van Poederooyen en Brian “Beav” Waddell kennen we als de ritmesectie van Devin Townsend Project.
Nadat de Canadese mastermind andere projecten voor ogen kreeg na het beëindigen van zijn laatste tour met Devin Townsend Project besloten de twee bandleden een nieuwe band op te richten, Imonolith, al waren ze al een tijdje bezig met muziek schrijven terwijl ze nog in DTP zaten.

Het ervaren duo waarvan Brian Waddell overschakelde op gitaar en RVP de lyrics en melodieën schreef, werd aangevuld met nog een bijkomende gitarist (Kai Huppunen van Methods of Mayhem van Tommy Lee), een zanger (Jon Howard) en finaal een bassist (Scott Whalen).

De band uit Vancouver, Canada, brengt op 27 maart haar eerste langspeler uit en ging vanaf de release datum vijf weken lang op tour gaan door Europa om dit juweeltje te promoten maar het Coronavirus gooide roet in hun eten, net als in dat van vrijwel iedereen in Europa. Ragnarok in Bree stond alvast op het tourschema maar dit wordt ongetwijfeld verschoven naar een latere datum.

Geen theatrale progressieve muziek maar eerder groovy metal met nu-metalinvloeden is wat Imonolith serveert op State of Being, een heel toegankelijk album voorzien van tien nummers die best goed in de oren klinken.
Een eerste single en video, Hollow, werd voor de leeuwen gegooid begin vorig jaar en deed het heel goed, het klom tot nummer zes in de Amerikaanse charts en staat vreemd genoeg als voorlaatste nummer op het album. Inmiddels werden vier singles uitgebracht, twee met gastmuzikanten als Johannes Eckerström van Avatar of Jens Kidman van Meshuggah.

Imonolith is ongetwijfeld een band om rekening mee te houden en State of Being is een lekkere plaat voor wie van groove metal houdt. Hieronder vind je de tweede single van de band die begin dit jaar uitgebracht werd, Instinct.

https://youtu.be/zlmOcXMilHs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X