Holycide - Fist To Face
Label: Xtreem Music
67
Ashley Bickx

De laatste jaren mogen we gerust stellen dat thrash metal in Spanje aan een absolute opmars bezig is. Het aantal bands lijkt er dan ook als paddenstoelen uit de grond te schieten. Voornamelijk in de regio van Barcelona weten ze wel raad met een portie opstandig gitaargeweld, maar ook elders in Spanje zijn ze niet vies van een streepje thrash. Zo bracht het uit Madrid afkomstige Holycide op Valentijnsdag album nummer twee op de markt via Xtreem Music. Of we met deze Fist To Face te maken hebben met een pareltje binnen het genre lees je hier!

Muziek is al jaar en dag de ideale uitlaatklep om al dan niet politieke frustraties te kanaliseren. Wie een snelle blik werpt op het artwork van deze plaat zal meteen mogen vaststellen dat de persoon die rake klappen mag ontvangen van een of ander buitenaards wezen niemand minder is dan president Donald Trump. Ondertussen zit de man met de supersonisch strakke kuif reeds drie jaar aan de macht van een van de grootste, zoniet de grootste natie ter wereld, en is de kans bovendien vrij reëel dat hij zijn ambt met nog eens vier jaar zal mogen verlengen. Toch is blijkbaar nog niet iedereen gewend aan de persoon van Donald Trump. Niet in het minst deze heren van Holycide, want deze thrashers laten geen moment onbenut om de man in kwestie door het spreekwoordelijke slijk te halen.

Nu kan ik een kritische politieke noot wel appreciëren, maar trop is natuurlijk trop. Deze Spanjaarden hadden gerust een nummer mogen ‘opdragen’ aan Trump, maar een heel album is nu wel wat te veel van het goede, me dunkt. Om deze reden begint deze Fist To Face na verloop van tijd dan ook aardig te irriteren.

Een zeer jammerlijke zaak, want op zich staan deze heren garant voor een stevige portie venijnige thrash metal. Trapped By The Crappy Trap is voornamelijk op instrumentaal vlak een zeer aardig nummer, waarbij de riffs en de gitaarsolo’s zeker niet moeten onderdoen voor enkele grotere naam binnen het genre. Het is dan ook in zekere zin pijnlijk te noemen dat de steeds wederkerende thematiek het nodige roet in het eten gooit. Bovendien is rasperige stemgeluid frontman Dave Rotten – net zoals de thematiek – vrij eentonig te noemen.

Wie weinig belang hecht aan het tekstuele aspect, zal aardig wat lol beleven aan deze Fist To Face en zal dan ook kunnen concluderen dat Holycide zeker de grijze middenmoot overstijgt. Wie evenwel de vocalen met bijhorende boodschap wel naar waarde weet te schatten, zal toch eerder teleurgesteld achter blijven na het beluisteren van dit schijfje. Een conceptalbum wekt altijd de nodige interesse, maar een conceptalbum over Donald Trump was nu misschien ook wel niet nodig. Hopelijk heeft Holycide met deze plaat alle opgekropte frustraties voldoende kunnen kanaliseren en kunnen deze Spanjaarden zich in de toekomst opnieuw focussen op het bredere plaatje.

Tracklist:

 1. Intrump
 2. Fist To Face
 3. Empty Cyber Life
 4. Vultures
 5. Nuclear Fallout
 6. Trapped By The Crappy Trap
 7. Mentality Packs
 8. The Aftermath (Recipients Of Death)
 9. Napalm Sweet Napalm
 10. Innocent Hate
 11. Fake Libertarian

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X