Assassin - Bestia Immundis
Label: Massacre Records
85
Sebastiaan Schabon

[smart_review]

Assassin is de naam van een thrashmetalband uit het Duitse Düsseldorf. Het is een band die altijd garant staat voor snoeiharde thrash metal. Dat hadden ze al bewezen met onder meer hun vorige plaat Combat Cathedral. Het is ook sinds die plaat dat mijn interesse in deze heren een muzikaal hoogtepunt bereikte. Mijn metalen hart maakte dan ook een grote vreugdesprong toen bekend werd dat ze een nieuw album zouden uitbrengen. Dat nieuwe album kreeg de naam Bestia Immundis en verscheen op 7 februari jongstleden via Massacre Records. Het geluk stond aan mijn kant, want net zoals hun vorige plaat mocht uw redacteur ook deze jongste telg in het repertoire van de band aan een aantal kritische luisterbeurten onderwerpen. Het verdict daarvan lees je in deze recensie.

Een introtrack? Daar moeten ze niet van weten. We schieten meteen knallend uit de startblokken met The Swamp Thing. Het is duidelijk dat Assassin al een aantal jaren meedraait in de metalwereld, want het klinkt al van in het begin angstaanjagend perfect. De riffs zijn vernietigend, de drummer voorziet het nodige gedonder en de zang is nog steeds even rauw en hard als voordien. Het lijkt veel op materiaal van hun vorige plaat, met het verschil dat voor Bestia Immundis de agressiviteitsknop nog wat verder richting maximaal gedraaid is.

Dat laatste gegeven laat zich ook merken op onder meer The Wall. Traag beginnen en dan heerlijk vol gas. Knallen met die drum en beuken met die riffs moeten ze gedacht hebben, want geen muur is bestand tegen zoveel geweld. Hou je ook zeker vast voor Hell’s Work Is Done, een nummer met een rotvaart waarbij je gewoon de boel wil slopen omdat de agressie er van af spat. Moest je deze nummers omschrijven als een recept: een enorme schep brutaliteit, vergezeld van een gezonde portie ervaring en overgoten met een enorm scherpe thrashmetalsaus. Afsluiten doen ze met een tweeluik Chemtrails (Part 1 en 2). Wel iets apart, er komt als het ware een keyboard aan te pas. En zang hoor je in het begin al helemaal niet. Part 2 is op het gebied van brutaliteit moeilijk te evenaren, het lijkt wel een laatste allesvernietigende aanval van Assassin.

Het is genieten van het eerste moment tot het laatste. Brutaal en meesterlijk zijn slechts twee woorden om dit thrashpareltje te omschrijven. Dit is thrash metal hoe het moet zijn. De Teutonic Three van Duitsland (Tankard meegeteld wordt dat de Teutonic Four) kunnen ze misschien omdopen tot de BTF. Big Thrash Five of zoiets. Als je nu nog niet kan accepteren dat Assassin terecht tot de top gerekend moet worden kan je beter onder een steen gaan liggen.

Tracklist:

 1. The Swamp Thing
 2. How Much Can I Take?
 3. No More Lies
 4. Not Like You!
 5. The Wall
 6. Hell’s Work Is Done
 7. The Killing Light
 8. Shark Attack
 9. War Song
 10. Chemtrails (Part 1)
 11. Chemtrails (Part 2)

Assassin Website

Assassin Facebookpagina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X