Goblinsmoker - A Throne in Haze, A World Ablaze albumcover
Goblinsmoker - A Throne in Haze, A World Ablaze
Label: Sludgelord Records
60
Bart Van Gestel

[smart_review]

A Throne in Haze, A World Ablaze. Dat is de titel van de nieuwste Goblinsmoker. Zowel titel als bandnaam verraden het al: we hebben te maken met stonerdoom! Amped-Up stak er eentje op, en ging lekker mee achterover leunen.

Goblinsmoker werd opgericht in 2016 als éénmansproject, met als hoofddoel het brengen van het verhaal van De Paddenkoning, de heerser van het rijk der aardmannen. De Paddenkoning, liefhebber van de betere rookwaren, staat er op dat de onderdanen van zijn koninkrijk zich gewillig opofferen om aldus door de heerser opgerookt te worden.

Tot zover de bandintroductie. A Throne in Haze, A World Ablaze is deel twee in de trilogie van de Toad King. Deel één (Toad King) werd in 2018 louter op cassette (inclusief aansteker!) uitgebracht. Het bleek een onverdeeld succes met alle beschikbare exemplaren uitverkocht.

Dit fenomeen resulteerde in een niet onaardige bevraging voor liveshows. Daarvoor moest dan ook effectief een band gevormd worden. Zanger/gitarist A zocht en vond een drummer (C) en bassist (M). Er werd live gespeeld in het Verenigd Koninkrijk en eind 2019 op het Fall of Man festival in München.

A Throne in Haze, A World Ablaze is een fuzzy doomplaat, waarbij de typische trage en loodzware riffs worden afgewisseld met snelle stukken, welke kenmerkend zijn voor black metal. Het resultaat is een niet onaardig klinkende EP bestaande uit drie songs. Het schijfje klokt af op net geen half uur. Voor ondergetekende hoeft het ook niet langer te duren dan dit. Al bij al leuk om eens te horen, niet slecht gebracht ook niet, maar de verveling slaat helaas redelijk snel toe.

tracklist:

  1. Smoked In Darkness
  2. Let Them Rot
  3. The Forest Mourns
Goblinsmoker 2020

Goblinsmoker 2020

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X