Hex A.D. - Astro Tongue in the Electric Garden
Label : Fresh Tea
78
Vanpevenaeyge Carly

 

  HEX A.D. is een Noorse hardrockband met invloeden van prog metal en doom metal en bovendien zich heeft laten inspireren door Britse band in de jaren 70. Zoals daar zijn Black Sabbath, Jethro Tull, Yes, en Genesis. Ook Candlemass, Grand Magnus en Electric Wizzard staan bij hun voorbeelden. Bovendien zijn deze heren verzot op horrorfilms, wat ze dan ook verweven in hun muziek. Met hun recentste Astro Tongue in the Electric Garden bewandelen ze, in tegenstelling tot hun vorig album, Netherworld – Triumphant, een ander pad. Waar in het verleden nog de kaart getrokken werd van donker, majestueus en ..

Hex A.D. - Astro Tongue in the Electric Garden

Releasedatum : 21 /02/2020
Algemeen
User Rating : Be The First One !

HEX A.D. is een Noorse hardrockband met invloeden van prog metal en doom metal en bovendien zich heeft laten inspireren door Britse band in de jaren 70. Zoals daar zijn Black Sabbath, Jethro Tull, Yes, en Genesis. Ook Candlemass, Grand Magnus en Electric Wizzard staan bij hun voorbeelden. Bovendien zijn deze heren verzot op horrorfilms, wat ze dan ook verweven in hun muziek.
Met hun recentste Astro Tongue in the Electric Garden bewandelen ze, in tegenstelling tot hun vorig album, Netherworld – Triumphant, een ander pad. Waar in het verleden nog de kaart getrokken werd van donker, majestueus en mysterieuze, horen we nu meer variatie, uptempo en progressievere nummers.

Bandleden Rick Hagan (vocals, gitaar en in een ver verleden nog drummer bij Blaze Bailey en Paul Di’Anno (ex-Iron Maiden)), Mags Johansen (orgel, in de versie van kerkelijk), mellotron (piano met magneetbanden????),synthesizers en piano), Arry Gogstad op bas en Matt Hagan (drums), brengen een sound die we nog het best zouden kunnen vergelijken met Rainbow. Het album dat in de eerste plaats Astro Tongue in the Heartless Kingdom zou heten, maar door de vele sixties invloeden de definitieve titel meekreeg, zal bij de eerste keer aanhoren en voelen alsof we teruggekapulteerd zijn ergens in de beginjaren van de heavy metal. Hoewel deze band beweert geen drugs te nemen, klinken verscheidene tracks toch alsof ze geschreven en gebracht zijn op LSD of toch zeker met een dikke joint bij de hand.

Halve titelsong Astro Tongue werd in december 2019 als eerste single op de markt gegooid. Een uptempo nummer dat wat gitaarwerk meeheeft vergelijkbaar met Michael Schenker en bijgestaan door een Hammond-piano. De twee tracks met Franse titels zijn instrumentale (psychedelische) overgangsnummers naar het volgend nummer. Ook de teksten verwijzen volledig naar de late jaren 60. Drugsgebruik, science fiction, de Vietnamoorlog, alle thema’s die toen hip waren, vinden we dus ook terug bij deze Noren. Een nummer als A Stone for the Bodies Not Found is daar een mooi voorbeeld van.

Fans van Pink Floyd, Uriah Heep, The Jimi Hendrix Experience, The Doors …. gaan hier zeker hun gading in vinden. Gitaren met een blueskantje, een Hammond, dromerige en hypnotiserende muziek en misschien een of andere hallucinerende substantie passen allemaal bij dit album. Ideaal om eens achterover in de zetel te liggen en u laten meevoeren op deze langgerekte trip naar het verleden.

Tracklist

  1. Elle est mort
  2. Deadly Nightshade
  3. Astro Tongue
  4. The Day the Sky Exploded
  5. Au revoir jardin électrique
  6. Hawks & Doves
  7. Old Bones
  8. A Stone for the Bodies not Found
  9. Grace and Pain

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X