Lonescar - Lust For The End
Label: eigen beheer
70
Ashley Bickx

Nu de grote labels volop bezig zijn met hun voorjaarsoffensief loont het ook zeker en vast de moeite om de kleinere labels en meer in het bijzonder de beginnende bands niet uit het oog te verliezen. De technische middelen die zelfs de kleinere bands anno 2020 tot hun beschikking hebben, lenen zich immers perfect tot het produceren van uiterst genietbare platen. Tussen al het geweld dat zich deze weken begint te manifesteren, viel mijn oog op de band Lonescar. Een band die volgens de bijgevoegde biografie zijn muzikale wortels heeft in de pure redneck groove, maar waarbij eveneens thrash een zeer grote invloed vormt. Op papier althans zeer interessant. Op 31 januari verschijnt met Lust For The End het officiële langspeeldebuut van dit Amerikaanse collectief. Of Lonescar de op papier mooie verwachtingen weet in te lossen, kom je de volgende minuten te weten!

Wanneer een album aftrapt met een sfeervolle, doch vrij simplistische gitaarintro, staat mijn aandacht meteen op scherp. De explosie die daarop volgt, is meestal navenant. Op dit vlak kent Lonescar duidelijk de kneepjes van het vak, want met Gluttonous To The Core vliegt de band er meteen als een bezetene in: snedige riffs, aanstekelijk refrein ondersteund met de nodige portie groove.

Over het algemeen ligt de snelheid op deze Lust For The End tamelijk hoog. Lonescar is nu eenmaal een thrashband en wenst haar muzikale wortels graag tentoon te spreiden. Die muzikale wortels komen onder meer prima tot uiting in nummers als Means To An End en het furieuze Revolution Now dat aanvankelijk zelfs richting Lamb Of God neigt en de luisteraar trakteert op een korte, maar gierende gitaarsolo.

Naast pure thrash heeft Lonescar zoals reeds aangehaald ook nog een zwak voor de groove metal in de stijl van Pantera. Die groove horen we bijvoorbeeld perfect terug in songs als Undead Assembly, waarbij de band zelfs het tempo, in vergelijking tot zijn voorganger en opener Gluttonous To The Core, aanzienlijk laat zakken.

Op instrumentaal vlak valt er weinig op af te keuren: de riffs zijn gekleurd, de solo’s kort maar krachtig en de ritmesectie kwijt zich prima van haar taak. In lijn met de dosis thrash/groove is de vocaal van frontman Brian Valdibia even ruw als de gemiddelde Texaanse zandkorrel.

Afzonderlijk klinken de nummers stuk voor stuk vrij sterk. Alleen valt er moeilijk een rode draad terug te vinden in deze Lust For The End. De mayonaise tussen de verschillende nummers weet niet bepaald te pakken. Op dat vlak heeft Lonescar nog wat werk voor de boeg.

Concluderend kunnen we gerust stellen dat Lonescar met deze Lust For The End een degelijke debuutplaat heeft weten af te leveren. Zoals gezegd weten de nummers afzonderlijk wel te bekoren, alleen mis ik voorlopig nog een totaalplaatje. Desalniettemin valt er wel wat plezier te beleven aan dit kleinood en zal Lust For The End op geregelde tijdstippen wel eens een spreekwoordelijk rondje draaien op de geheugenkaart van mijn smartphone of op mijn USB.

 

Tracklist:

 1. Gluttonous To The Core
 2. Undead Assembly
 3. Means To An End
 4. Life Is Suffering
 5. Revolution Now
 6. Self-Led
 7. With Your Martyr Self
 8. For Envy’s Sake
 9. Images From Mauthausen
 10. All Is Vanity
 11. Lust For Her End

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X