InMe - Jumpstart Hope
Label : Killing Moon Records
81
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

InMe is een progressieve melodieuze metalband uit Essex, Verenigd Koninkrijk. En hoewel deze band tamelijk onbekend is in België kan InMe al terugblikken op een goed gevulde carrière. Gesticht in 1996 met bandleden die nog maar 14 jaar waren en ondertussen razend populair in Engeland. Zes studioalbums, 2 ep’s,1 bootleg, 1 best-of, 1 livealbum en 1 akoestische cd. Bovendien zijn er al acht singles verschenen in de UK Top 10 singles charts en hebben ze met hun album Overgrown Eden uit 2003 zowaar de eerste plaats behaald in de UK Rock charts.

Nu anno 2020 is InMe hier terug met zijn zevende studioplaat, Jumpstart Hope, waarvan begin januari de eerste single Shame is verschenen op Spotify.
Elk van hun studioplaten is anders dan de voorgaande. Wat niet verandert is de grote mengeling van technische stukken gecombineerd met melodieuze harmonieën en dit alles binnen het kader van een stevige rocksong. Dit horen we direct bij het eerste nummer, Blood Orange Lake. Het progressieve druipt hier van de eerste seconde van af en je wordt heen en weer geslingerd tussen rauwe maar toch melodieuze passages.

Het volgende nummer heet heel toepasselijk The Next Song. Geweldige gitaarriffs die worden bijgestaan door de stem van Dave McPherson. Waarmee hij bewijst dat in gelijk welke toonaarde hij zingt, het klinkt altijd uitstekend. For Something To Happen is eerder een luisterliedje, gezapig tempo en in de stijl van Feeder en Nickelback (de zachtere nummers dan). Misschien komt dit doordat ze al eerder met deze bands op tournee geweest zijn. I Swear brengt het feel good gevoel naar boven, toch handelen veel van deze nummers over droefheid, schaamte, angst en depressie. Uptempo tracks worden afgewisseld met rustige nummers. Clear History is daar een ideaal voorbeeld van. Terwijl The Leopard een overgangsnummer is die het pad effent voor Alone. Progresief ten top. Tempowisselingen, van hard naar zacht en chaotische muziekstukken. Wat we ook te hoeren krijgen in Rogue Waves. Krijgen we met Ancestry nog een “slaapliedje” voorgeschoteld dan is afsluiter Shame nog eentje waar alle registers worden opengetrokken. Dat kan tellen als eerste gereleaste single

.
InMe heeft met Jumpstart Hope een goede balans gevonden tussen strak pittig gitaarwerk en het zachtere langzame werk. Er ligt veel emotie en ziel in hun nummers. De fans die InMe al kenden van voorgaand werk gaan zeker niet teleurgesteld zijn door dit album. Een positieve evolutie van deze Engelse band.

Tracklist

  1. Blood Orange Lake
  2. The Next Song
  3. For Something To Happen
  4. I Swear
  5. Clear History
  6. The Leopard
  7. Alone
  8. Rogue Waves
  9. Ancestry
  10. Shame

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X