Preview: Euroblast vrijdag
Yngwie Vanhoucke

Het is bijna zover, de hoogmis voor prog metal in Europa, Euroblast. Zoals elk jaar gaat dit door in de Essigfabrik in Keulen. Voor ons Belgen een korte verplaatsing. Vrijdag start de eerste dag, maar zoals ieder jaar kan het feestje wat eerder ingezet worden met een show op donderdag dit jaar met Toundra als headliner. Hierover gaan we het niet hebben, we zullen het wel hebben over de bands die je niet mag missen op vrijdag.

Siamese – Mainstage – 14:50

Een van de zovele Deense band die we dit weekend kunnen zien in Keulen. De band brengt ons een mix van progressieve rock en metal met hier en daar wat elektronische invloeden. De band is zeer productief en bracht dit jaar hun vijfde langspeler uit. De eerste twee platen kwamen wel uit onder een andere naam, Siamese Fighting Fish. Het is nog vroeg maar laat deze band zeker niet voorbijschieten.

Uneven Structure + Kadinja – Mainstage – 17:50 en 19:20

Met deze twee bands komen we aan het Frans gedeelte van de dag. Uneven Structure afkomstig uit Metz is de eerste Franse band die het podium opkomt vrijdag. Deze technische djent band is er helemaal klaar voor. Zeker met hun nieuwe plaat klaar om op de wereld los te laten. Paragon komt uit op 18 oktober, laten we hopen dat we veel nieuwe nummer er van te horen krijgen.

Direct na Uneven Structure krijgen we de tweede Franse band van de avond voor ons, het Parijse Kadinja die in het begin van vorig jaar hun tweede plaat Super 90 hebben uitgebracht. Het wordt een speciaal concert voor de band want vrijdag komt hun derde langspeler die bestaat uit allemaal covers komt uit via Arasing Empire. Dit staat dus garant voor een goed feestje.

Dead Letter Circus – Main Stage – 21:10

De manen uit Australië zijn er klaar voor. Dit is de tweede keer dat ik de band zal zien en de vorige keer was het al uitstekend. Nu met twee extra platen onder hun gordel zal het feestje hoogstwaarschijnlijk opnieuw uitstekend zijn.

The Hirsh Effekt – Main Stage – 23:00

We zitten ondertussen aan de headliner van de dag, het Duitse The Hirsh Effekt die oorsponkelijk niet op de affiche stond. De band werd pas later toegevoegd nadat de oorspronkelijke headliner voor de eerste dag wegviel. De mannen van Twelve Foot Ninja moesten het laten afweten en zo kwamen de Duitser op de voorgrond. Niet dat ik dit erg vind. De chaos die The Hirsh Effekt brengt is op en top, prachtig om te zien live. Dit is echt een van de band waar ik enorm naar uitkijk dit weekend. Ondertussen werkt de band volop aan hun nieuwe plaat.

 

Atlas – Side Stage – 00:00

Het is nog niet gedaan want op de sidestage hebben we nog het Finse Atlas, de mannen mixen metalcore met progressieve invloeden. Met nog maar een langspeler onder hun riem staan deze mannen al als voorlaatste band op de sidestage. Ze hebben zeker iets in hun mars. De band stond eind vorig jaar samen met Kadinja, Vola en Monumets in De Verlichte Geest en brachten me onder de indruk van hun kunnen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X