Walls Of Jericho + Get The Shot + Higher Power + Fatal Move + Hold The Crown / @De Verlichte Geest, Roeselare / 11-08-19
Ashley Bickx

Binnen het hardcore genre is Walls Of Jericho al lang geen kleine vis meer. Aangezien het meest recente album ondertussen ook al dateert van 2016, en de band naar het schijnt volop bezig zou zijn aan een opvolger, doet Walls Of Jericho het anno 2019 iets rustiger aan. Des te opmerkelijker was dan ook het feit dat de band in een niet zo ver verleden aankondigde om De Verlichte Geest in Roeselare op stelten te komen zetten en dit bovendien in het kader van een exclusieve Benelux-show. Niet verwonderlijk dat de organisatie dan ook het bordje uitverkocht mocht ophangen.

Aangezien er vanavond maar liefst vijf band op de affiche stonden, diende ik opener Hold The Crown jammer genoeg aan mij voorbij te laten gaan. De eerste band die ik dan ook mocht aanschouwen, was het Antwerpse collectief Fatal Move, welke onlangs nog met een sterke plaat voor de dag wist te komen. De band, inzonderheid frontman Ziggy Coertjens, had er duidelijk zin in, maar toch bleef de respons, ondanks het feit dat de zaal al vrij goed gevuld was, eerder lauw. Fatal Move liet het alvast niet aan haar hart komen en serveerde het aanwezige publiek op een portie stevige hardcore, waarbij de beatdown niet echt veraf was.

Volgende band op de planning was normaal gezien het uit Leeds afkomstige gezelschap Higher Power. “Normaal gezien”, want meteen na het optreden van Fatal Move kondigde de Willy Somers van dienst aan dat de band wegens onvoorziene omstandigheden Roeselare vooralsnog niet had kunnen bereiken…

Bijgevolg was het na een korte pauze meteen tijd voor Get The Shot. Een band die ondertussen een decennium meedraait en in die periode een ferme reputatie heeft weten op te bouwen. Dat mocht De Verlichte Geest vrijwel meteen ondervinden, want het dak vloog er van bij de eerste noten meteen af. Wat volgde was een helse rit vol adrenaline, waarbij de imposante frontman J-P als een dolleman het publiek opzweepte. Tussendoor maakte hij op zijn eigen typische wijze een jongedame terecht attent op het feit dat GSM’s tijdens (metal)optredens echt wel ‘not done’ zijn.

Hoe kalm het er vooralsnog aan toe ging, hoe hels was het optreden van Get The Shot. De band deed zijn reputatie wederom alle eer aan, waarbij bandleden over het podium sprongen als gekken en frontman J-P meermaals de toog opzocht om vervolgens een stevig potje te gaan ‘bardiven’. Meer van dat graag!

Een pak vroeger dan gepland was het de beurt aan de headliner van de avond. Eind januari tekende Walls Of Jericho nog voor een van de hoogtepunten van de Persistance Tour in Deinze, waarbij de Brielpoort zowaar kreunde onder de muzikale bom die Candace en Co in de zaal dropten. Zo een vaart zou het vanavond evenwel niet lopen. Walls Of Jericho speelde strak, vol passie, maar toch kon ik mij niet van de indruk ontdoen ze al beter gezien te hebben live.

Relentless trapte als vanouds de festiviteiten op gang, maar door de wijziging in de programmatie stond een groot deel van het publiek zowaar buiten nog een luchtje te scheppen. Gelukkig kon Walls Of Jericho na een minuutje meteen rekenen op een volle Verlichte Geest, die de komende drie kwartier getrakteerd werd op een strakke, weinig verrassende, maar toch genietbare set hardcore. Evenwel weinig verrassend, want de basis van de setlist is al enkele jaren ongewijzigd. Zo passeerden Forever Militant, A Trigger Full Of Promises, Feeding Frenzy en The American Dream de revue. Telkens solide gebracht, maar die extra push, die het publiek bij de ballen grijpt, ontbrak er vanavond wat aan. Met het obligate Revival Never Goes Out of Style brulde het publiek voor een allerlaatste maal uit volle borst mee, waarna de band nog ruim de tijd nam om de aanwezige fans te groeten en samen te poseren voor enkele foto’s.

Ondertussen had ook het gezelschap van Higher Power de weg naar Roeselare gevonden. Naar het schijnt had de tourbus van deze heren in de vroege ochtend/middag de geest gegeven, waarna eerst het lange wachten zich aandiende om vervolgens met veel te veel materiaal allerhande in een kleine camionette te kruipen en de weg naar Roeselare verder te zetten. Een bewogen dag die de band zichtbaar had uitgeput. Higher Power probeerde er naar omstandigheden nog het beste van te maken, maar werd uiteraard ook niet echt gediend door het feit dat meer dan de helft van de aanwezigen ondertussen de vlucht huiswaarts genomen had. Een zeer korte set was dan ook het gevolg. Desalniettemin neem ik met plezier mijn hoed af voor de werkethiek van deze band. Hopelijk keren ze snel terug zodat deze heren van Higher Power duidelijk kunnen tonen waar ze als band voor staan.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X