Beyond Our Sight + Stranger Dimensions / @Kinky Star, Gent / 07-06-2019
Ashley Bickx

Wanneer twee lokale bands de handen in elkaar slaan om er een wervelende avond van te maken, ben je als metal liefhebber quasi verplicht om de uit de luie zetel te komen en de beentjes te strekken. Als de bands in kwestie dan ook nog eens garant staan voor een portie allesvernietigende metalcore, is er zeker geen houden meer aan. Op 7 juni 2019 was de Kinky Star in Gent het toneel voor een muzikale avond, waarbij Stranger Dimensions en Beyond Our Sight op de agenda stonden. Uiteraard was Amped-Up van de partij om het muzikale geweld achteraf van een passend verslag te voorzien.

Zeer klein, maar toch gezellig. Zo kan je de Kinky Star aan de Gentse Vlasmarkt het best omschrijven. Alleen staat de grootte van de zaal dikwijls in causaal verband met de kwaliteit van het geluid. Gelukkig kon deze stelling vanavond met volle overtuiging naar de spreekwoordelijke prullenbak verwezen worden, want op het ogenblik dat Stranger Dimensions er rond de klok van half 9 een stevige lap op gaf, vielen meteen alle geluidstechnische puzzelstukjes op de juiste plaats.

Stranger Dimensions is een zeer jonge metalcoreband, wiens muziek het best te omschrijven valt als een combinatie van het furieuze van bijvoorbeeld Unearth, het vrij technische spel van bijvoorbeeld Novelists en het bij momenten eerder zweverige van bijvoorbeeld Alazka. Een combinatie die vanavond zeer goed wist uit te pakken, want Stranger Dimensions zette een strak set neer, waar ondanks het zeer kleine podium, toch aardig wat beweging en dynamiek in zat.

Stranger Dimensions – Anbo Photography

Een paar jaar geleden bracht Stranger Dimensions een ep uit, genaamd Heartless. De laatste tijd legt de band zich evenwel toe op het releasen van singles. Zo kwam de band enkele weken geleden nog met het nummer Our Downfall voor de dag. Een zeer krachtige song die iedere, zichzelf respecterende metalcorefan aan een luisterbeurt dient te onderwerpen. Ook het overige materiaal mocht vanavond zeker en vast gehoord worden. Zo deed het nummer Dying Light en dan voornamelijk het zeer technische gitaarspel spontaan enkele rillingen over mijn rug lopen, en dat ondanks het feit dat de temperatuur in Kinky Star na het eerste nummer reeds aardig de hoogte in was geschoten.

Het mag duidelijk zijn dat Stranger Dimensions aardig wat indruk wist te maken. Zeker en vast een band om de komende maanden in het oog te houden, want naar verluid laat de band binnen enkele maanden een nieuwe single op de wereld los. Alvast iets om naar uit te kijken!

Stranger Dimensions – Anbo Photography

Na een vrij lange pauze was het de beurt aan de hoofdbrok van de avond, namelijk het eveneens uit Gent afkomstige Beyond Our Sight. Waar menig andere bands opereren met een frontman die bij momenten vocale ondersteuning krijgt van van bassist of gitarist, staan er bij Beyond Our Sight twee volwaardige frontmannen op het podium. Op papier klinken twee frontmannen moeilijk met elkaar te verzoenen, maar van haantjesgedrag in het kamp van Beyond Our Sight is absoluut geen sprake. Integendeel zelfs, de vocale connectie tussen beide heerschappen gaf de set een extra boost mee. die bij het publiek al snel als een rode lap op een stier begon te werken.

Na een tweetal nummers brak dan ook de spreekwoordelijke hel los in de Kinky Star. De vrij beperkte ruimte bleek blijkbaar geen obstakel om een stevige moshpit op poten te zetten. Al snel veranderde de zaal in een kolkende massa, waarbij, ondanks het gevaarlijke lage plafond, al snel enkelen, inclusief frontman Lenderd François, zich waagden aan een rondje crowdsurfen.

Beyond Our Sight – Anbo Photography

Onlangs brachten deze heren nog hun allereerste ep uit genaamd, The Void Within. Vanzelfsprekend stond dit kleinood vanavond dan ook centraal, waarbij het aanwezige publiek een zeer strakke uitvoering voor de kiezen kreeg van onder meer Wasteland en de titeltrack. Na een kleine veertig minuten kende de show zijn reguliere einde, maar aangezien het publiek en de band zelf nog lang geen zin hadden om naar huis te gaan, kwam de band met een verrassing voor de proppen in de vorm van een gloednieuw nummer dat eigenlijk nog maar pas op poten staat. Voor de laatste keer ging het dak er nog eens volledig af.

Jammer genoeg betekende deze show vanavond ook het (voorlopige) einde van frontman Lenderd François binnen de band. Wanneer een buitenlands avontuur om de hoek loert, is het natuurlijk moeilijk om neen te zeggen. Gelukkig kunnen we wel al stellen dat dit zeker en vast niet het einde van de band hoeft te betekenen. Een hele geruststelling, want Beyond Our Sight heeft alles in huis om nog heel wat spreekwoordelijke potten te gaan breken in de toekomst.

Beyond Our Sight – Anbo Photography

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X