Ciconia - Meraki
On Fire Records
85
Hughes Vanhoucke

[smart_review]

Begin dit jaar bracht de Spaanse instrumentale en post-rockband Ciconia, het derde album in de geschiedenis van de band uit, Meraki. Dit derde album van de jongens uit Valladolid (Castilla y León) werd uitgebracht met een nieuwe gitarist in hun rangen, Dani Dean, een sterke gitarist die zich al snel inburgerde in de band.

Begin september zal Ciconia drie shows spelen in België; meer bepaald in Eernegem (W-Vl, zaterdag 7 september) en Bree (Limburg, ‘s anderendaags). De Waalse show in Lens (niet te verwarren met het Franse Lens) is de eerste van het weekend, op vrijdag 6 september dus.

Het album begint heel sterk en stevig met Litost waarvan een prachtige video gemaakt werd en Depaysement dat door het leven gaat als de derde single van het album en afklopt op niet minder dan 10:28 minuten, maar op geen enkel moment gaat vervelen. De video ervan is al even goed als deze van Litost.

Eunoia start stevig, na iets meer dan één minuut wordt gas teruggenomen maar de laatste minuut van bijna vijf is opnieuw relatief stevig om abrupt te eindigen. Halfweg de derde opus ontdekken we Lost In The Wadi, een nummer die ergens tussen progressieve rock en prog metal balanceert.
Katabatic start met tonen die me doen denken aan een aanvallende cavalerie, een prachtnummer waarin je even voorbij opnieuw de ruiterij hoort attaqueren. Eén van de betere nummers van de plaat al staat er geen enkele vuller op.

Het bijna ¾ uur lange album eindigt met twee nummers, Duality en Starlight die mooi aansluiten aan de vijf vorige, complexe en technisch sterke nummers die bij momenten bijna melodisch klinken om al snel terug te grijpen naar progressieve metal of in het geval van Starlight naar het postgebeuren.

Deze ruwe parel is de uwe voor 12 € + 2 € verzendingskosten vanuit Spanje. Check https://ciconia.bandcamp.com/album/meraki-new-album

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X