Destrage - The Chosen One
Label: Metal Blade Records
84
Ashley Bickx

Wie nood heeft aan een verfrissende, muzikale wind kan al enkele jaren terecht bij het Italiaanse Destrage. Ruim tien jaar staat dit gezelschap garant voor een bonte mix van progressieve metalcore en djent, waarbij vooral de progressieve invloeden welig tieren. Op 24 maart verscheen met The Chosen One album nummer vijf, dat net als zijn twee voorgangers uitgebracht wordt via Metal Blade Records. Of Destrage anno 2019 nog steeds brandend actueel is, kom je te weten in onderstaande review.

Naar mijn bescheiden mening klinkt een bandnaam als Destrage zeer metalcore-achtig in de oren. Een persoonlijke visie die na het beluisteren van opener The Chosen One alleen maar bevestigd wordt, want voor het eerst in de muzikale carrière van dit Italiaans gezelschap serveert Destrage ons een vrij basic metalcore-nummer. Een krachtig nummer met een aanstekelijk refrein, maar toch beduidend minder progressief dan we van deze band gewend zijn.

 

Een vaststelling die vervolgens meteen naar de prullenbank verwezen mag worden, want bij het daaropvolgende tweeluik, About That en Hey, Stranger! haalt deze Italianen de progressieve molen weer duchtig boven, waarbij voornamelijk frontman Paolo Colavolpe alle ruimte krijgt om zijn vocale capaciteiten tentoon te spreiden. Of het nu gejaagd, bruut, ingetogen of een tikkeltje melancholisch is, Paolo brengt het op fenomenale wijze!

Wie na drie nummers denkt alles gehoord te hebben, is er aan voor de moeite: At The Cost Of Pleasure doet bij momenten denken aan Jinjer en is daardoor net iets logger, net iets meer heavy dan het overige materiaal op deze The Chosen One. Mr Bugman en het daaropvolgende Rage, my Alibi vormt dan weer de blauwdruk van al hetgeen Destrage voor staat: heerlijk opgefokte nummers, tempowisselingen, inventieve hooks en vrij catchy refreinen.

Waar deze plaat van wal stak met het nummer The Chosen One, wordt zij afgesloten met het nummer The Gifted One. Geen toevalligheidje, want het refrein van The Gifted One is gebaseerd op hetzelfde refrein als dat van opener The Chosen One, waarmee Destrage nog maar eens bewijst een zeer getalenteerd gezelschap te zijn. Klein minpunt is misschien de vrij beperkte speelduur van deze plaat, maar dat zorgt er misschien wel voor dat de focus snel zal komen te liggen op het volgende wapenfeit…

Met The Chosen One is Destrage er opnieuw in geslaagd om met een muzikale parel voor de dag te komen. Een parel waar ongetwijfeld niet iedereen op zit te wachten, maar bon. Smaken verschillen nu eenmaal. Liefhebbers van progressieve metalcore kunnen deze schijf blindelings aanschaffen. Wie dezer dagen zou kampen met een zekere vorm van metaalmoeheid kan deze plaat maar beter een opleggen. Het kleine, muzikale dipje zal ongetwijfeld snel voorbij zijn…

Tracklist:

  1. The Chosen One
  2. About That
  3. Hey, Stranger
  4. At The Cost Of Pleasure
  5. Mr. Bugman
  6. Rage, My Alibi
  7. Headache And Crumbs
  8. The Gifted One

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

Geen concerten

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X