Aanraders Groezrock 2019: Dag 2
Bjorn Wielockx

Vorig jaar was er spijtig genoeg geen Groezrock. De organisatie besloot een sabbatjaar te nemen, daar een groot deel van de organisatie aan vervanging toe was. Na een meer dan geslaagde indooreditie, is het binnen enkele dagen weer tijd om buiten in de weide te gaan “Groezen”. De vernieuwde organisatie heeft ervoor gekozen om terug te keren naar de roots van het festival. Minder grote namen prijken op de affiche, om de kleine beloftevolle bands een kans te geven op een groot festival. Iets wat wij van Amped-Up graag zien gebeuren! Als je maar niet kan kiezen tussen twee overlappende bands, of je kent enkel de grote namen, dan zijn hier onze vijf aanraders voor de tweede dag Groezrock.

No Turning Back  – Revenge Stage – 15:15 – 15:55

De Nederlandse hardcoregigant No Turning Back is een naam welke al verschillende keren op het festival mocht spelen. Ook de laatste outdoor editie waren ze erbij, wat weer een knaller van een optreden werd. Onlangs bracht de band Destroy op de markt, toch heeft de band ervoor gekozen om de setlist niet volledig te wijden aan het nieuwe album. Voor ze op tournee vertrokken met Jesus Piece en Sharptooth, deelde de band de setlist mee, en werd een playlist voor Youtube gemaakt waarmee je de songs van de set kan instuderen.

Waar No Turning Back ook speelt, overal weten ze het publiek wild te krijgen. Iets wat ook op deze Groezrock niet zal mislukken. Verwacht je aan een zeer intensieve work-out met bijhorende onstuimige pit. De Nederlanders zullen de Revenge Stage uit z’n voegen doen barsten!

Morning Again – Revenge Stage – 18:45 – 19:30

Met de twintigste verjaardag van het festival mocht deze Amerikaanse band voor de eerste keer op Groezrock aantreden. De toen nog Etnies stage werd afgesloten door de Amerikanen en wie er toen bij was zal deze show nog niet vergeten zijn. Het podium was te klein voor de vele festivalgangers welke een duikje in het publiek wilde nemen. Een verfrissende duik kwam toen zeker van pas aangezien de twintigste verjaardag in de geschiedenisboeken ging als warmste editie ooit.

Deze keer zullen we niet boven de dertig graden zitten maar toch zal de band ongetwijfeld voor evenveel stagedivers zorgen. Dit keer zijn ze niet de afsluiter van de stage, die eer is weggelegd voor de Amerikanen van Comeback Kid. Het uur maakt niet uit, ook op dit vroegere uur zal Morning Again de aanwezige meer dan overtuigen.

Jesus Piece – The Cockpit – 20:55 – 21:35

Elk jaar weet de organisatie wel een naam te boeken waar je op voorhand al weet dat de gemoederen hoog gaan oplopen. Wie een stevig moshpit liever vermijdt, kan maar beter ver wegblijven van The Cockpit rond 21 uur. De Amerikanen van Jesus Piece zullen er rond dit uur de boel volledig aan het verbouwen zijn.

De relatief jonge band heeft nog niet zo’n uitgebreid repertoire maar is bekend om zijn energieke liveshows. Waar de band ook speelt, overal weten ze het publiek in vuur en vlam te zetten. Kom de pletwals ervaren, om vervolgens met de nodige fysieke souvenirs vermoedelijk richting Comeback Kid te trekken.

Fit For A King – Revenge Stage – 17:35 – 18:20

Eind vorig jaar brachten deze Amerikanen een dijk van een plaat uit, Dark Skies sloeg me de woorden uit de mond en dit jaar staan ze voor het eerst op Groezrock. een stevig feestje staat garant met deze mannen. Fit For a King stond eerder dit jaar voor het eerst in België en zullen de komende jaren hopelijk vaker langskomen.

Defeater – Revenge Stage – 20:05 – 20:55

Defeater is een band die onlangs nog zijn tien jarige bestaan mocht vieren en in die 10 jaar kwam de band al 11 keer naar België  waaronder twee keer op Groezrock. Hieronder kan je zien wat ze brachten tijdens hun vorige passage!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X