Hope Erodes - Rainwalker
Label: eigen beheer
75
Ashley Bickx

Dat het in de stille Kempen niet altijd zo stil is, zullen vele omliggende gemeenten ondertussen wel aan den lijve ondervonden hebben. Een van de schuldigen is het gezelschap Hope Erodes dat volledig op zijn eigen tempo de nodige stappen binnen de vaderlandse metalscene aan het zetten is. Na vijf lange jaren zijn deze heren op 17 mei terug met een nieuwe ep, genaamd Rainwalker. Een bondig schijfje dat wederom volledig in eigen beheer wordt uitgebracht.

Enkele weken geleden streed deze band nog volop mee voor een plekje op Antwerp Metal Fest. Na het aanhoren van deze nieuwste worp is het verdomd jammer dat ze één van de twee felbegeerde plaatsjes niet in de wacht hebben weten te slepen. Rainwalker is namelijk een strak geproduceerde ep die het midden houdt tussen thrash metal en metalcore.

Een band die hierbij spontaan komt opborrelen is Trivium, maar dan wel het Trivium ten tijde van het legendarische album Ascendancy uit het gezegende jaar 2005. Qua vibe, muzikaal geweld en vocaal gebrul (in de positieve zin van het woord) zijn er heel wat gelijkenissen te ontdekken, al moeten we durven toegeven dat er nog steeds wel enig verschil in niveau te ontdekken valt. Desalniettemin weet deze Rainwalker zich met gemak te onderscheiden van de grijze middenmoot en weet de band geregeld een ‘Yeah!-gevoel’ op te wekken.

Vier tracks krijg je als luisteraar voorgeschoteld, die alle vier sterk focussen op de duistere kant van het leven. Met een naam als Hope Erodes kan dat ook moeilijk anders. De meest opmerkelijke titel is het afsluitende Kriegwaisen, waarbij de oorlogsgruwel bekeken wordt vanuit het perspectief van de grootste slachtoffers van allemaal, namelijk de weerloze kinderen die van het ene op het andere moment als wees door het leven moesten gaan. Een sterk nummer waarbij frontman Sam Goffin zich finaal zowaar waagt aan een salvo uiterst gruwelijk diepe growls.

Rainwalker is een ep die zeker en vast gehoord mag worden en waarmee hopelijk enkele mooie deuren voor deze Kempenzonen open mogen waaien. De volgende keer dat Hope Erodes het podium bestijgt, zal ik zeker en vast proberen van de partij te zijn.

Tracklist:

  1. Otium
  2. Rainwalker
  3. Forthcoming
  4. Kriegwaisen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

15jan(jan 15)14:0016(jan 16)23:30DAMNED SOUL FEST IVLE CONFLUENT - DURBUY

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X