Dust Bolt - Trapped In Chaos
Label: Napalm Records
78
Ashley Bickx

Ondanks het feit dat Duitsland beschikt over een eigen subgenre binnen het brede thrash contentieux, zijn er toch Duitse bands die er steevast voor opteren om zich te laten inspireren door de invalshoeken afkomstig van de overkant van de grote oceaan. Dust Bolt is zo een band die eerder bij de Bay Area zweert dan bij de “eigen” teutonisch getinte thrash metal. Tot voor kort prijkten er drie albums op het conto van deze jongen gasten, die een frisse en geïnspireerde band lieten horen. Op 18 januari verscheen langspeler nummer vier, genaamd Trapped In Chaos, via labelgigant Napalm Records

Voorbije zomer stak Dust Bolt nog het vuur aan de lont op Antwerp Metal Fest, waarbij deze Duitsers onder een loden zon tekenden voor één van de vele hoogtepunten van een oververhitte editie metal in het Bouckenborgh Park. Voornamelijk de compromisloze, old school thrash ging er bij het talrijk aanwezige publiek in als zoete broodjes. Wat na de eerste luisterbeurt van deze Trapped In Chaos echter meteen opvalt, is het feit dat het compromisloze sterk naar het achterplan verdrongen is en plaats heeft moeten maken voor een bij momenten erg duistere sound.

En laat dit nu net een positief punt zijn, want de drie vorige albums waren meer dan degelijk, maar ook niet meer dan dat. Trapped In Chaos laat dan ook een volwassen band horen, die niet louter en alleen meer het gaspedaal volledig dient in te duwen om een grote indruk na te laten. Versta mij vooral niet verkeerd, want Dust Bolt is en blijft een thrash band pur sang, alleen is de ruwe diamant die deze band voorheen was grondig onder handen genomen. Nummers als opener The Fourth Strike, Shed My Skin en vooral het furieuze Rythm To My Madness zal het hart van iedere thrash liefhebber ongetwijfeld sneller doen slaan.

Maar terug naar het meer duistere aspect nu, want Dust Bolt heeft anno 2019 heel wat meer te bieden dan een snelheidsrace alleen. Dead Inside bijvoorbeeld wordt gekenmerkt door een zeer interessante opbouw en biedt frontman Lenny Breuss de gelegenheid om zijn vocale capaciteiten uitgebreid tentoon te spreiden, want op voornamelijk op vocaal gebied is deze Trapped In Chaos een flinke stap vooruit in vergelijking met zijn de drie vorige albums van deze Duitse band.

Dat Dust Bolt het duidelijk meer aan de andere kant van de oceaan zoekt, blijkt des te meer tijdens de metal ballad Another Day In Hell, waarbij de Metallica-invloeden moeilijk te negeren vallen. Another Day In Hell kan dankzij zijn sterke structuur en diversiteit dan ook gerust beschouwd worden als Dust Bolt‘s eigen Sanitarium.

Met Trapped In Chaos zet Dust Bolt wederom een stap vooruit. De band klinkt volwassener en heeft duidelijk gekozen voor een iets modernere kijk op het thrash gebeuren. De echte old school thrash fanaten zullen deze worp daardoor misschien net iets minder kunnen pruimen, maar toch zal Dust Bolt een breder publiek weten aan te spreken.  En dat zonder zijn eigenheid te verliezen.

Tracklist:

 1. The Fourth Strike
 2. Dead Inside
 3. The Bad Ad
 4. Bloody Rain
 5. Rythm To My Madness
 6. Shed My Skin
 7. Killing Time
 8. Trapped In Chaos
 9. Another Day In Hell
 10. Chaos Possession
 11. Who I Am

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

13mar13:00METALWORKSFEST XL 2021KUBOX - KUURNE

19mar(mar 19)14:0021(mar 21)02:00Prognosis Festival @ Effenaar - Eindhoven

Loading
Share This
X