Born From Pain - True Love
Label: BDHW Records
90
Bjorn Wielockx

Born From Pain is één van, zo niet dé grootste Nederlandse (crossover-)hardcoreband. Al zo’n twintig jaar is de band actief in de scène, waardoor ze al met kleppers als Hatebreed, Madball en Agnostic Front op tournee gingen. Vrijdag 7 juni 2013 was de band het voorprogramma van niemand minder dan Slayer. Binnenkort ligt het achtste studio-album True Love in de rekken. Born From Pain is één van de weinige bands die doorheen de jaren weinig aan z’n “formule” heeft gesleuteld. Of de mannen een ommekeer hebben gemaakt op deze achtste telg kom je te weten in volgende review.

Van een ommekeer is er geen sprake, gelukkig! Doorheen de Jaren is de sound van Born From Pain wat getemperd maar ook deze True Love is een plaat geworden die perfect past binnen het repertoire van de band. Van de acht albums dat ze op de markt hebben gebracht, is er niet één dat teleurstelde. Zoals we gewoon zijn van de Hollanders worden we een halfuurtje met verstomming geslagen. Elk nummer op deze achtste telg heeft zijn karakter waardoor er geen sprake is van mindere tracks.

Geen mindere tracks gaat vaak gepaard met veel sterke nummers, en dat is ook niet anders op deze True Love. De titeltrack is bijzonder catchy, maar zal hierdoor elke zaal in lichterlaaie zetten. Live Forever hanteert dan weer de meest gekende formule van de band. Stevige intermezzo’s om tijdens het refrein wat melodieuzer uit de hoek te komen. De twee laatste nummers vormen zo’n goed geheel dat wanneer de laatste noten uit je boxen knallen, je meer dan voldaan bent.

De combinatie van Unstoppable en diens uitloper Marching To The Beat Of Death, duren samen zo’n kleine vijf minuten, maar zorgen voor een intense workout. Vooral de instrumentale Marching To The Beat Of Death is magnifiek. Het is een langgerekte breakdown welke de power van het krachtige Unstoppable nog wat meer in de verf zet. Maar je kan deze track achter elk nummer van deze Nederlandse klepper spelen. Het zal altijd voor een extra explosie zorgen.

Wie Born From Pain (nog) eens aan het werk wil zien moet vrijdag 8 en/of zaterdag 9 maart met stip aanduiden in de agenda. Dan komt de Rebellion tour naar de Lage landen. Eerste stop is De Melkweg in Amsterdam om de volgende dag De Muziek-O-Droom van Hasselt te verbouwen. Naast de Nederlanders tekenen ook Madball, Iron Reagan, Death Before Dishonor, Slope, Brick By Brick en Ironed Out present. Het belooft daar twee stevige avonden te worden, dat staat al vast.

True Love is een wederom een plaat geworden welke verplichte luisterkost is voor iedere hardcoreliefhebber. Het bulkt van de energie waardoor je deze band live (nog) eens aan het werk wil zien. De passage van de Rebellion Tour in de Muziek-O-Droom is er eentje waar ik reikhalzend naar uitkijk.

Tracklist:

 1. Glück Auf
 2. Antitown
 3. New Beginnings
 4. True Love
 5. End Of The Line
 6. Live Forever
 7. Bombs Away
 8. City Nights
 9. Suffocate
 10. Rebirth
 11. Unstoppable
 12. Marching To The Beat Of Death

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

08dec18:3023:00VOLBEAT + SKINDRED + BAD WOLVES @ Sportpaleis - Antwerpen

16dec18:3023:00AIRBOURNE + BLUES PILLS + CROBOT @ Koninklijk Circus - Brussel

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X