Perpetual - Maze of Chaos
Label: Suspiria Records
75
Sebastiaan Schabon

De Spaanse band Perpetual, niet te verwarren met de gelijknamige band uit Andalusië bestaat al sinds 2006. Toch duurde het tot 2015 eer de eerste langspeler op de markt verscheen. Op 21 november jongstleden, drie jaar na hun debuutplaat, verscheen een tweede langspeler op de markt die de titel Maze of Chaos meekreeg. Toen ik deze promo binnenkreeg via de digitale postduif dacht ik: waarom niet? Elke band verdient een eerlijke kans. Op een regenachtige avond (zoals er vele zijn in België) werd de hoofdtelefoon opgezet en gingen we luisteren naar wat Perpetual allemaal te bieden had.

Een introtrack mondt bijna naadloos uit in Do Not Allow Forgotten. De dieselmachine komt langzaam maar zeker op gang met zware riffs en een demonische, rauw klinkende zanger. Op een nummer als dit kan je niet anders dan je nekspieren zwaar op de proef te stellen. Halverwege het nummer schakelen we een versnelling hoger, met zowel snellere als tragere stukken. Leuk, die afwisseling, zo verlies je je concentratie niet. De titeltrack Maze of Chaos is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. De blastbeats vliegen je om de oren en de zanglijn wordt bijna overstegen door de gitaren. Nu ja, dat laatste kan je als een minpuntje beschouwen, het geeft echter wel aan hoe hard de heren kunnen spelen. Ook hier springen we van de hoge snelheden feilloos naar de trage, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Shadowïs Rain is dan weer een volledig instrumentaal nummer met enkel gitaren. Het heeft iets rustgevends en iets dreigend tegelijkertijd. Vreemd maar toch is het zo. Hou je vast, want na een goede twee minuten zit de rusttijd erop en knalt Perpetual er weer lustig op los op Flags of Destruction. We krijgen meer van hetzelfde recept op ons muzikaal bord maar saai is het allerminst. De bij momenten complexe riffs steken zodanig goed ineen dat zelfs een geoefend gitarist het er moeilijk mee zou hebben. Afsluiten doen we met Lobotomy, een redelijk snel nummer met in de helft een breakdown gevolgd door weer een snel stuk. Moeilijk te volgen, maar een genot om naar te luisteren.

Na enkele luisterbeurten kunnen we dus besluiten dat Maze of Chaos zeker geen slechte plaat is. Een echte topper zou ik het niet noemen maar het is zeker de moeite waard om deze gasten te blijven volgen

Tracklist:

  1. Isolated
  2. Do Not Allow Forgotten
  3. Maze of Chaos
  4. Bloody Gathering
  5. Unholy Blood
  6. Shadowïs Rain
  7. Flags Of Destruction
  8. Misanthropy
  9. Lobotomy

Facebookpagina Perpetual

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X