I Am Revege - Violencer
Label: BDHW Records
65
Bjorn Wielockx

De Duitse hardcoreband I Am Revenge mag zich ondertussen onder de routinees rekenen. Sinds 2010 timmeren deze mannen uit Hamburg aan hun weg naar de top. Onlangs bracht de band Violencer op de markt, net zoals zijn voorganger RVNG werd ook deze plaat ondersteund door BDHW Records. RVNG was zeker geen slechte plaat maar om zich echt te onderscheiden, mistte het wat eigenheid, wat karakter… Ik was benieuwd of deze Duitsers het herkenbaar geheel een gezicht hadden kunnen geven.

Al vanaf de eerste seconde voel je dat de band aan z’n formule gesleuteld heeft. De vocal van Okan klinkt niet meer als dertien in een dozijn, waardoor je I Am Revenge al wat sneller zult herkennen tussen de andere bands in je mediaspeler. Toch blijft het geheel té herkenbaar waardoor alles veel te voorspelbaar aanvoelt. Dit met uitzondering van Cold World, Spite én de nummers met een gastoptreden. Tijdens deze nummers klinkt de band veel origineler en durft het eens buiten de gekende genregrenzen te kleuren.

Het zijn niet de minste namen welke deze Violencer wat meer chachet geven. Zo komen Kevin Petersen (Arcanius), Alex Taylor (Malevolence), Jay (Harm/Shelter) en Simon (Nothings Left) het beste van zichzelf geven. Allemaal zorgen ze voor wat meer karakter, maar vooral Kevin Petersen van de Duitse extreme metalband Arcanius zorgt voor een transformatie. De diepe grunts en de muziek welke wat meer naar de donkere kant leunen, in combinatie met de stevige hardcore leveren een prachtig eindresultaat op. Meer van dat zou ik zeggen!

Violencer is een plaat geworden welke de startende hardcoreliefhebber zal overtuigen. De doorwinterde liefhebber zal dit zeker geen slechte plaat vinden, maar zal het ook niet tussen z’n favoriete bands steken. Buiten de genregrenzen zal deze plaat een enkeling overtuigen. Misschien dat I Am Revenge zo’n band is die je live met verstomming slaat, iets wat de filmpjes op de sociale media bevestigen, waarna je de muziek op een andere manier gaat beluisteren.

Tracklist:

 1. Violencer
 2. No Alternative (Ft. Alex Taylor van Malevolence)
 3. Lost
 4. Cold World
 5. Disgust
 6. Done (Ft. Kevin Petersen van Arcanius)
 7. Truth Of War
 8. Spite
 9. Filthy Human
 10. Self Deception
 11. Tough Ain’t Enough (Ft. Jay van Harm/Shelter & Simon van Nothings Left)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

08dec18:3023:00VOLBEAT + SKINDRED + BAD WOLVES @ Sportpaleis - Antwerpen

16dec18:3023:00AIRBOURNE + BLUES PILLS + CROBOT @ Koninklijk Circus - Brussel

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X