Alcatraz Metal Fest – Interview met de organisatie
Metalrockx

Naar aanleiding van de dagelijkse bekendmakingen, werd het eens tijd een gesprekje te voeren met opperhoofd Filip van Alcatraz. Collega Mark trok zijn schoonste gevangenisplunje aan en schreed naar het hoofdkwartier van het festival. Het werd een bondig gesprek, want de bezoekuren van de gevangenis zijn eerder beperkt.

Krijgen we opnieuw een kalender bij aankoop van een combi-ticket? Wanneer wordt het Alcatraz 2019 evenement aangemaakt op facebook?

Helaas geen kalenders voor 2019… Het event wordt binnenkort aangemaakt.

Doen jullie elke dag door totdat de volledige affiche bekend is? Of nemen jullie binnenkort een pauze? Krijgen we snel een headliner?

De pauze is in aantocht en geduld is een mooie deugd.

Ik vraag me af of de 20 euro prijsverhoging ligt aan dure headliners of gewoon duurdere bands. Volgens mij kost deze affiche door de gestegen kwaliteit meer…

Voordien werd de vrijdag nooit meegerekend in de combi-prijs, maar vanaf nu wordt dat ook een volwaardige festivaldag. Daarbovenop heb je dan ook de gages die telkens duurder worden, plus de alsmaar groter wordende producties. En kwaliteit kost ook centen, maar ons doel blijft echter om aanvaardbare en betaalbare tarieven te hanteren.

Vorig jaar kregen we 44 bands, krijgen we er nu nog meer dan? Ik heb geen probleem met 150 euro = 3 euro per band.

Er staan deze editie 48 bands op het programma.

In een krantenartikel mikten jullie op 30.000 mensen en een naam als Iron Maiden. In dat geval zit Scorpions erin als headliner, niet dat dit voor mij hoeft, want veel glans verloren en Sabaton is meer iets voor Graspop; op Alcatraz zitten meer kenners (ouder publiek, minder jeugd) en die vinden die maar niets…

Onze capaciteit bedraagt een goeie 12.000 man per dag, als we het voor iedereen comfortabel willen houden. Uiteraard mikken we dan graag op gemiddeld 10.000. En Iron Maiden werd als voorbeeld genoemd. Sabaton stond eerder al bij ons en die hebben dat goed gedaan, in 2019 doen ze GMM. Alcatraz moet het niet hebben van de ‘grote’ headliners maar vooral van de diversiteit en het totaalpakket.

Is het een utopie om te hopen om Manowar nog eens te zien in België? GMM is er allergisch aan en ze zijn zwaar overprijsd en hebben ze nog steeds een probleem met de geluidsnorm?

Dit heeft niks te maken met de geluidsnorm maar ze vragen gewoon een onwaarschijnlijk hoog bedrag.

Is er geen interesse om Ritchie Blackmore’s Rainbow te vragen? Daar zou je veel leeftijdsgenoten mee plezieren.

Ik ben al twee jaren vragende partij…

Bedankt! Dit is werkelijk de beste line-up ooit (tot hiertoe). Nu nog Slayer, Arch Enemy en Gojira en je verkoopt uit!

Ik volg in je redenering maar vrees voor de praktijk…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X