Nothgard - Malady X
Label: Metal Blade Records
85
Sebastiaan Schabon

In Duitsland weten ze hoe ze goede metalmuziek moeten maken. Denk maar aan Kreator, Rammstein of Blind Guardian. Maar er zijn ook minder bekende bands die zeker niet moeten onderdoen voor de grote spelers in de metalwereld. Nothgard, een melodische deathmetalband, is bijvoorbeeld zo een band. Zij brachten op 26 oktober, na een platendeal gesloten te hebben met het grote Metal Blade Records, een nieuwe plaat op de markt die de titel Malady X draagt. Toen ik hun eerdere werk beluisterde (kwestie van een beetje voorbereid te zijn) klonk het allemaal prima en het zat wel snor. Doen ze met deze plaat beter of krijgen we een afknapper?

Beginnen doen we met Voyage To Decay, gevolgd door de titeltrack Malady X. Voor zij die Nothgard onderhand nog niet zouden kennen, hier mag je je aan verwachten: stevige gitaarriffs, veel melodische stukken, orchestrale en bombastisch getinte refreinen, enzovoorts. Heb ik jullie aandacht? Mooi zo, want je aandacht ga je nog nodig hebben tijdens het luisteren naar dit album. Waarom? Er valt gewoonweg zoveel te ontdekken! Niet alleen bevatten de vaak melodisch getinte strofen genoeg variatie, ook de drummer verdient een dikke pluim voor zijn bij momenten gecompliceerd slagwerk. En als je weet dat niemand minder dan Jens Bogren, bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Kreator en Arch Enemy de laatste mastering heeft gedaan, dan kan het niet anders dan goed zijn.

Het album duurt iets meer dan 45 minuten, en bevat elf tracks die je stuk voor stuk weten te fascineren.  De ene knaller volgt de andere op met uitschieters als Serpent Hollow en Fall Of An Empire. Er is ook nog een instrumentale track voorzien en dat is Black Horizon. Een betere afsluiter kan je gewoon niet hebben. Een rustig einde met nog meer sublieme orchestrale stukken en dat de zang hier niet op staat hinder echt niet. Eentje om rustig op adem te komen van al dat geweld en de overweldiging van de muziek.

Wat kan je hier nog meer over zeggen? Het is werkelijk een pareltje geworden. Ik ben een beetje sprakeloos op dit moment. En dat gebeurt echt niet vaak.

Nothgard Facebookpagina

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov12:00MASS DEATHTRUCTION 2020FERME DU BIEREAU - LOUVAIN-LA-NEUVE

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X