Benighted - Dogs Always Bite Harder Than Their Master
Label: Seasons Of Mist
75
Ashley Bickx

Het Franse Benighted mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en besloot om deze mijlpaal niet zomaar aan zich voorbij te laten gaan. Vorig jaar leverde dit gezelschap met Necrobreed nog een knaller van formaat af, dus voor een nieuwe volwaardige langspeler was het toch nog net iets te vroeg. Gelukkig besloot Benighted om zowel zichzelf als de fans te trakteren op een ‘specialleke’. Dogs Always Bite Harder Than Their Master ligt sedert 12 oktober in de rekken via Seasons Of Mist.

Deze nieuwe ep bevat drie gloednieuwe nummers die voortborduren op de stijl die Benighted in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Verwacht bij deze dus monsterachtige vocale uitspattingen, een heel legioen aan blastbeats, hooks en tempowisselingen om ver bij flauw te vallen en een flinke scheut groove her en der. Vooral Martyr weet al deze elementen te combineren in een ijzersterk nummer dat voortaan ongetwijfeld deel zal uitmaken van de setlist.

Naast deze drie nieuwe nummers heeft Benighted gekozen voor om het pad van de covers te bewandelen. Wie een flauw afkooksel verwacht van een klassieker is er aan voor de moeite, want deze Fransen zijn er in geslaagd om een parel uit het melodieuze death genre zich compleet meester te maken, namelijk Slaughter of the Soul van de Zweedse band At The Gates. De melodische insteek blijft aanwezig, maar toch neemt het furieuze death- en grindcore gehalte fors de bovenhand. Bij deze nogmaals een pluim voor Benighted.

Aangezien vier nummers toch wat flauw is bij het vieren van een twintigjarig bestaan, werden er maar liefst zes live versies aan deze ep toegevoegd. Hiervoor werd teruggegrepen naar de show die Benighted op 5 mei 2018 gaf in Lyon, eveneens ter ere van het twintigjarige bestaan. Wat hierbij meteen opvalt, is het strakke geluid en de uitstekende kwaliteit van deze live registraties, waarbij frontman Julian Truchan bovendien vocale ondersteuning krijgt van enkele bevriende frontmannen uit het genre, waaronder Sven de Caluwé van onze vaderlandse trots Aborted.

Met deze Dogs Always Bite Harder Than Their Master viert Benighted op gepaste wijze zijn twintigjarige bestaan. Chauvinistisch als we zijn, dienen we nog altijd te stellen dat Aborted echt wel de heersers van dit genre zijn, maar Benighted komt toch verdomd aardig in de buurt. Nu maar hopen dat deze Fransen niet opeens beslissen om te stoppen op hun hoogtepunt. Wat mij betreft, mogen er gerust nog eens twintig jaar bij komen!

Tracklist:

  1. Teeth And Hatred
  2. Martyr
  3. Dogs Always Bite Harder Than Their Master
  4. Slaughter of the Soul (At The Gates cover)
  5. Reptilian (live)
  6. Cum With Disgust (live ft. Arno, Black Bomb A)
  7. Spit (live, ft. Niklas, Shining)
  8. Necrobreed (live)
  9. Unborn Infected Children (live, ft. Sven de Caluwé, Aborted)
  10. Foetus (live ft. Ben, Unfathomable Ruination)

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X