Rapheumet's Well -The Elder's Anthology Album cover
Rapheumet's Well - The Elder's Anthology
Label: Test Your Metal Records
65
Bart Van Gestel
Bands als Fleshgod Apocalypse en Septicflesh beschouw ik enigszins als toegankelijk op vlak van extreme metal. Rapheumet's Well is ook zo'n band die kenmerken uit de extreme metal vermengt met elementen uit de symfonische metal. Daarmee mag deze Amerikaanse band ook mee in het eerder genoemde rijtje plaats nemen. O ja, deze band heeft zopas een nieuw schijfje klaar: The Elder's Anthology. Persoonlijk kende ik deze band niet, tot onze chef promo's mij op deze plaat attendeerde. Omdat ik meestal wel weg weet met extreme dingen die het experiment niet schuwen. Daarom is uw dienaar de optimale kandidaat om als ..

Rapheumet's Well - The Elder's Anthology

Release Datum: 26 oktober 2018
Algemeen
User Rating : Be The First One !

Bands als Fleshgod Apocalypse en Septicflesh beschouw ik enigszins als toegankelijk op vlak van extreme metal. Rapheumet’s Well is ook zo’n band die kenmerken uit de extreme metal vermengt met elementen uit de symfonische metal. Daarmee mag deze Amerikaanse band ook mee in het eerder genoemde rijtje plaats nemen. O ja, deze band heeft zopas een nieuw schijfje klaar: The Elder’s Anthology.

Persoonlijk kende ik deze band niet, tot onze chef promo’s mij op deze plaat attendeerde. Omdat ik meestal wel weg weet met extreme dingen die het experiment niet schuwen. Daarom is uw dienaar de optimale kandidaat om als scherprechter te fungeren.

Rapheumet’s Well is reeds een tiental jaren actief en was eerder gekend onder de naam Blue Man’s God. Sinds hun ontstaan werden verschillende muziekgenre’s geprobeerd. Wat we horen in Rapheument’s Well anno 2018 lijkt een verzameling van alle genre’s welke ze ooit gebracht hebben: klassieke muziek, ambient, metal…

Inspiratie haalt de band uit muziek, maar ook uit de fysica (jawel), het meta-fysische (wat dat ook mag wezen), de natuur en technologie. Laat ons het er op houden dat ze zich wel graag bezig houden met science fiction, om het gemakshalve onder deze noemer te houden.

Rapheumet's Well

Rapheumet’s Well

Muzikaal schotelt deze band ons een kluwen van supersnelle basdrums, gitaarriffs en solo’s voor. Gooi daar nog een grote portie grunts, een snuifje vrouwelijke opera-zang bij en werk dit af met trucjes uit de digitale doos. Dat is zo wat de meest uitvoerige beschrijving van wat er te horen valt op The Elder’s Anthology.

Deze band weet wat het wil. Alleen heb ik het gevoel dat ze niet goed weet hoe hij het wil. Ik kan mij niet ontdoen van het gevoel dat het geheel erg rommelig en kunstmatig klinkt. Daarbij komt het volledige album qua klank erg kunstmatig over. De mixing heeft er op een of andere manier voor gezorgd dat de muziek niet kan ademen. Ik blijf met een erg geforceerd gevoel zitten. Toch zijn de ideeën bij wijlen erg goed. Als ik de band wat opbouwende kritiek mag mee geven: zorg er voor dat de drums niet te plastisch klinken. Zorg voor een meer organische aanpak. Volgens mij kan de band op die manier moeiteloos in competitie gaan met acts als Dimmu Borgir, Fleshgod Apocalypse en Septicflesh.

tracklist:

  1. Resurrecting The Blood Gate
  2. Dimensions
  3. Crucible of Titans
  4. Resurgence
  5. The Witch of Darkspire
  6. The Betrayer
  7. They Cometh In Fire
  8. Distress On The Aberrant Planet
  9. Ghost Walkers Exodus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X