Sister May - Ascent (31-10-2018)
Sister May - Ascent
Label: eigen beheer
85
Bart Van Gestel
Grunge is not dead. Erg alive zelfs. Ook in Vlaanderen. Sister May is hier het levende bewijs van. Deze band gooit ons in deze donkere dagen van contemplatie en herdenken een muzikale reddingsboei toe: Ascent. Grunge betekende begin jaren negentig bijna de doodsteek voor de toen weelderig tierende metal. Bands als Pearl Jam, Nirvana en Alice In Chains zorgden voor een ommekeer in de gitaarscene en trokken het laken helemaal naar zich toe. Toch nam de grunge-orkaan flink in kracht af na het jammerlijke overlijden van Nirvana-icoon Kurt Cobain. De erfenis leeft desondanks nog steeds verder. Bands als Pearl Jam en ..

Sister May - Ascent

Release datum: 31 oktober 2018
Sister May - Ascent
User Rating : Be The First One !

Grunge is not dead. Erg alive zelfs. Ook in Vlaanderen. Sister May is hier het levende bewijs van. Deze band gooit ons in deze donkere dagen van contemplatie en herdenken een muzikale reddingsboei toe: Ascent.

Grunge betekende begin jaren negentig bijna de doodsteek voor de toen weelderig tierende metal. Bands als Pearl Jam, Nirvana en Alice In Chains zorgden voor een ommekeer in de gitaarscene en trokken het laken helemaal naar zich toe. Toch nam de grunge-orkaan flink in kracht af na het jammerlijke overlijden van Nirvana-icoon Kurt Cobain. De erfenis leeft desondanks nog steeds verder. Bands als Pearl Jam en Foo Fighters zien we regelmatig bovenaan affiches van festivals prijken. Ook op lokaal niveau zijn er nog altijd muzikanten die begeesterd zijn door het genre. Zo ook Sister May, het uit Roeselare afkomstige kwartet.

Deze band kent zijn geboorte in 2016. Een jaar later zwierden ze een eerste ep door muziekland: My Absolute Defiler. Een aardig plaatje die een band laat horen met veel goesting. Toch schemerde een beetje door dat er nog werk aan de winkel was. Die boodschap hadden ze begrepen. Daarop kwamen ze met de videoclip Mind Blowing Fugitive. Een prima zet, want de clip toonde precies wat Sister May in zijn mars zou gaan hebben.

Amped-Up was dan ook maar wat blij wanneer het nieuwe werk in onze mailbox verscheen. Middels een releaseshow op all hallows eve steekt de band opnieuw de neus aan het raam. Ascent heet de nieuwe ep. Het telt vier songs en laat Sister May horen zoals deze moet klinken: duister en geëmotioneerd. Zanger Bert Goethals klinkt als de verpersoonlijking van de onbegrepenheid, de niet aflatende pijn verbijtend. Drummer Stefaan Degryse en gitarist Carl Vangheluwe ondersteunen Berts zanglijnen met fantastisch drumwerk en weldoordachte riffs die beiden op de juiste momenten flink uithalen. Het prima ritmewerk is natuurlijk nergens zonder een adequate baslijn. Hier is Wannes Desramault voor verantwoordelijk. Enkele geluidssamples en de her en der gebruikte toetsen zorgen voor een verfijnde afwerking van de songs die het geheel erg boeiend maakt.

Sister May (2018)

Sister May (2018)

Sister May is muzikaal hoofdzakelijk in de grunge en alternatieve rock te plaatsen. Toch lijkt de band ook de new wave niet vergeten. De af en toe grimmige, op punk gelijkende textuur van de songs en natuurlijk de toetsen zorgen hier voor.

Ascent laat een band horen die flink wat kinderziektes heeft kunnen ontgroeien sinds zijn vorige worp. Sister May laat duidelijk horen waar ze de mosterd haalden. Ze geven blijk van een groot hart te hebben voor de alternatieve rock en grunge.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X