Nonexist - In Praise of Death
Label: Mighty Music
70
Sebastiaan Schabon

Als je metalfan bent, dan weet je dat de Scandinavische landen een heel vruchtbare bodem hebben als het op metalbands aankomt. Sommige zijn ondertussen al uitgegroeid tot de groten der aarde, maar er zijn andere die ook wel eens op die weg zouden kunnen zijn. Misschien het Zweedse Nonexist wel, dat op 29 juni met een nieuwe ep op de markt kwam, getiteld In Praise of Death. De ep bevat vijf nieuwe tracks en het was Mighty Music dat voor de verdeling en promotie zorgde.

Toen ik in de bijhorende biografie las dat ze melodic thrash/death metal spelen, was er meteen de drang om de geluidsknop op maximum te zetten. Dat deed ik ook en ik werd niet teleurgesteld, enkel lastig gevallen door mijn buren die vonden dat er teveel lawaai was. Al van bij de eerste tonen van Cancerous Disembodiment hoor je wat de band probeert te doen, en dat is melodische thrash metal en death metal te combineren. Alleszinds niet gemakkelijk, maar ze slagen er heel goed in. Het klinkt brutaal en gewelddadig, maar bij momenten hoor je ook de melodische toetsen van de gitaristen. De drummer doet zijn best om zijn drumstel niet te hard te doen afzien. De zang tot slot kunnen we het best omschrijven als rauw. Zo rauw als rauw maar zijn kan. Dead Black Embrace en Bloody Carnal Sorcery tonen aan dat er echt wel een groot potentieel zit in Nonexist. Tijdens dit laatste nummer zal de zin om een circlepit te organiseren op een festival ongetwijfeld groot zijn. Een hoog tempo, ongetemde riffs en meerdere malen blastbeats zorgen voor een oorverscheurend nummer.

Ja hallo zeg, wat was me dat. Geweldig gewoon om te horen hoe er toch bands zijn die een poging tot eeuwige roem wagen met muziek die niet het kleinste beetje commercieel klinkt. Fans van death/thrash metal, begeef u bij deze naar de platenboer en haal u In Praise of Death in huis!

Facebookpagina Nonexist

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X