Bleeding Through - Love Will Kill All
Label: Sharptone Records
80
Sebastiaan Schabon

De Amerikanen van Bleeding Through kent elke metalcorefan ondertussen wel. De band uit Orange County, Californië heeft zich door de jaren heen opgewerkt tot een grote naam binnen het genre en ze brachten met de regelmaat nieuw werk uit, gevolgd door tournees met een paar passages op onder meer Graspop Metal Meeting. Op 25 mei was het weer van dat, toen verscheen nieuw werk onder de naam Love Will Kill All op de markt. Tijd voor een paar kritische luisterbeurten en een ongezouten beoordeling dus!

En teleurstellen doen ze allerminst. Integendeel, ze blijven ons steeds weer verbazen. Na een kerkelijk getinte intro gaat de volumeknop volledig naar rechts tijdens Fade Into The Ash. Heerlijk toch, die muziek! Het tempo ligt hoog tijdens dit nummer en de muziek klinkt nog steeds typisch Bleeding Through: ze halen meermaals vernietigend uit met beukende riffs en nadreunende drums. En de zang? Zoals altijd: de ene keer heerlijk melodisch, de andere keer verschrikkelijk rauw en haast demonisch. Maar dat is net wat Bleeding Through zo groot heeft gemaakt en nog steeds doet groeien. Onwillekeurig wordt mijn aandacht getrokken naar Cold World, en dat blijkt geen misse beslissing. Knallen van begin tot einde, en het perfecte ritme voor een grote circlepit.

No Friends is er eentje om achterover te leunen en om even te bekomen van al dat geweld en de brutaliteit waarmee de heren doorheen dit album razen. Geniet ervan zolang het kan want de daaropvolgende track Set Me Free blaast je toch weer omver. Er is een perfect evenwicht tussen rustigere (als je het al zo kan noemen) en snelle tracks, beiden krijgen meermaals een plekje op de plaat. Meermaals bekruipt mij het gevoel om op de tonen van de aggressieve muziek de boel af te breken, de muziek is gewoon zo opzwepend dat het soms heel moeilijk is om je in te houden.

Zoals je Bleeding Through hier aan het werk hoort, zo zijn we het van hen gewoon. En zo zullen ze hopelijk blijven voortgaan tot ze niet meer kunnen. Hier valt haast niets negatiefs over te zeggen, het is gewoon een pareltje van formaat. Love Will Kill All heeft bij deze zeker een plaats verdiend in mijn jaarlijstje. En hopelijk voor de band in meerdere verlanglijstjes van de metalfans!

Facebookpagina Bleeding Through

Website Bleeding Through

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X