Void Rot - Consumed By Oblivion
Label: Everlasting Spew Records
70
Ashley Bickx

Void Rot is een compleet nieuwe band die een jaartje geleden het levenslicht zag in Minneapolis. Ondanks het feit dat deze vier heren nog alles te bewijzen hebben, wisten ze toch al een mooie Europese deal te strikken bij het Italiaanse Everlasting Spew Records, een label dat quasi speciaal in het leven geroepen werd voor beginnende, extreme metalbands. Op 3 augustus 2018, ruim twee maand geleden, zag het allereerste wapenfeit van dit viertal het levenslicht. Geen volwaardige album, maar wel een ep, genaamd Consumed By Oblivion. Voorzichtig beginnen heet zoiets, maar daar hebben we alle respect voor. Een review drong zich dan ook op!

Wie Everlasting Spew zegt, denkt vrijwel meteen aan moddervette, extreme death metal. Het death gehalte zit bij Void Rot wel snor, maar wordt tevens voorzien van een flinke dosis doom, waardoor het muzikale geheel heel wat logger overkomt. Consumed By Oblivion bevat slechts drie nummers, maar neemt toch een dik kwartier in beslag. Wie iets of wat kan rekenen komt al snel uit bij een gemiddelde van vijf minuten per nummer, wat er op zijn beurt dan weer voor zorgt dat de de luisteraar toch in zekere zin waar voor zijn geld krijgt.

Death metal meets doom. De ideale combinatie voor al wie het loeiharde gebeuk van bands als Cannibal Corpse en Carnation beu gehoord is. Al zal dat een absolute minderheid zijn in mijn optiek. Dit neemt uiteraard niet weg dat Void Rot drie knappe songs heeft weten neer te zetten, die absoluut de moeite waard zijn. Qua gitaarlijnen huist er een groot Paradise Lost-gehalte in de drie nummers, maar dan voorzien van een oerdiepe growl. Bij deze een pluim voor frontman John Hancock. Het is dan ook niet alleen maar doom in zijn puurste vorm wat bij deze nieuwe band de klok slaat. Op tijd en stond wordt het vuur ferm aan de lont gestoken, waarbij Void Rot bewijst dat hun muzikale palet zeer ruim te noemen valt.

Wie op zoek is naar een nieuwe death/doom band om aan zijn playlist toe te voegen, moet Consumed By Oblivion van Void Rot zeker een kans geven! De nummers getuigen van muzikaal vakmanschap en ademen gewoonweg pure sfeer uit. Bij deze kijken we dan ook al uit naar de eerste volwaardige langspeler van dit Amerikaanse gezelschap.

Tracklist:

  1. Ancient Seed
  2. Consumed By Oblivion
  3. Celestial Plague

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X