Here Stands A Hero - Atheist \\ Ominst
Label: Imminence Records
70
Bjorn Wielockx

In de lente van 2016 mocht ik de eerste ep Hollow Hearts van Here Stands A Hero bespreken. Vanaf de eerste seconde was ik overtuigd van hun kunnen. De combinatie tussen furieuze hardcore en technisch hoogstaande metal, leek vanaf het eerste werkje perfect in balans te zijn. Het zorgde voor een verfrissende sound die me, door de alternatieve hardcore en de nasale cleane vocal, deed denken aan Poison The Well. Sinds enkele weken ligt met Atheist \\ Ominst, de eerste volwaardige plaat, in de (digitale) rekken. Ik was benieuwd of de mannen uit Lier me weer van m’n sokken wisten te blazen.

Vanaf de eerste seconden hoor je dat Here Stands A Hero niet ter plaatsen is blijven trappelen en progressie heeft proberen te boeken. De sound is wat toegankelijker geworden waardoor deze, logischerwijze, wat aan agressie heeft moeten inboeten. Op de ep Hollow Hearts mocht het allemaal wat rommeliger/alternatiever, maar voor de debuutplaat heeft Here Stands A Hero ervoor gekozen om een pak technischer uit de hoek te komen. De sound klinkt veel strakker waardoor de breakdowns, welke nog steeds in overvloed aanwezig zijn, meermaals beter worden ingeleid. Al staan er op deze Atheist \\ Ominst ook nummers waar ik de oude donkere alternatieve sfeer mis.

De drie opeenvolgende nummers I Am Death, False Perceptions en Blind Eyes zijn nagenoeg perfect. Ze overstijgen makkelijk het niveau vanop de eerste ep en dit met de nieuwe “formule”, waardoor je ook bij de andere nummers op deze Atheist \\ Ominst automatisch een beter gevoel zal krijgen. De net opgesomde nummers zullen binnen tien jaar nog steeds in de setlist van de Schapenkoppen zitten. Here Stands A Hero op topniveau.

Een meer dan geslaagde debuutplaat, al moeten de Belgen wel opletten dat het niet te veel eigenheid inlevert voor toegankelijkheid. Voor dat je het weet ben je je ware kracht verloren, het alternatieve in het geval van Here Stands A Hero, waardoor de sound té herkenbaar gaat worden. Dit is zeker niet het geval op deze debuutplaat, welke nog steeds voldoende identiteit heeft. Twee jaar heb ik in spanning gewacht op de opvolger van het eerste ep’tje Hollow Hearts. Atheist \\ Omnist ligt in het verlengde waardoor de fans van het eerste uur niet teleurgesteld zullen zijn.

Tracklist:

  1. Atheist
  2. Path Of Selfishness (Ft. Matthijs Nuyts van Knives To A Gunfight)
  3. Mercenary
  4. I Am Death
  5. False Perceptions
  6. Blind Eyes
  7. Exile
  8. White Shores
  9. Parasites (Ft. Cedric Lauwereins van Scourge)
  10. Omnist

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X