Wisdom In Chains - Nothing In Nature Respect Weakness
Label: Demons Run Amok
70
Bjorn Wielockx

De Amerikaanse hardcore-punkband Wisdom In Chains is al lang geen onbekende meer binnen Europa. Enkele weken terug bracht de band met Nothing In Nature Respect Weakness, alweer het zesde studioalbum, op de markt. Het vijfde studioalbum The God Rhythm werd door een groot deel van de internationale pers minder onthaald, daar de band trouw was gebleven aan de succesformule vanop The Missing Links. De fans, zoveel belangrijker als al de media, konden de plaat met de vertrouwde sound meer dan appreciëren. Of de Amerikanen op de zesde telg wat vernieuwender uit de hoek wist te komen, kom je te weten in volgende review.

Wisdom In Chains blijft ook op deze Nothing In Nature Respect Weakness trouw aan zijn eerdere platen. Vernieuwen is goed maar wanneer je als band een geluid hebt gecreëerd welke je jaren lang hebt proberen te vinden, is het toch logisch om hier even op verder te borduren? Het geheel staat als een paal boven water en heeft een fanbase waar menig hardcorebands jaloers op zijn. Wisdom In Chains speelt op zeker door een plaat uit te brengen welke de huidige fanbase zeker niet zal teleurstellen.

Binnenskamers zullen de Amerikanen wel naar een nieuwe sound zoeken, maar laat Wisdom In Chains één van die bands zijn die voor een zeer moeilijke opdracht staan. Momenteel is de sound van de Amerikanen al zo catchy dat het moet oppassen dat het niet té gaat worden, want daarmee gaan ze een heleboel fans verliezen. Anderzijds kan de band wat meer agressie in het geheel pompen maar laat nu net de sfeer en gezelligheid één van de kenmerken zijn van de band.

Ook dit zesde studioalbum zal voor de fans een schot in de roos zijn. Zoals we gewoon zijn van de Amerikanen leveren ze een hoogstaand album af. Op deze Nothing In Nature Respect Weakness staan er voldoende nummers welke voor een kwaliteitsinjectie zullen zorgen tijdens de livevoorstellingen, opdracht volbracht dus.

Tracklist:

  1. Life Lessons
  2. Already Dead
  3. Someday
  4. Better Than I Was
  5. Ultimatum
  6. The Boy And The Cave
  7. Heart Of A Champion
  8. Slow Drown
  9. Palisade Cliffs
  10. Turn My Back
  11. Truce
  12. Duck Down Stay Down
  13. Halfway There

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X