Like A Storm - Catacombs
Label: Century Media Records
80
Ashley Bickx

Bands uit Australië zijn er in overvloed. Dit in tegenstelling tot Nieuw-Zeeland dat het op metalvlak met heel wat minder moet stellen. Gelukkig wordt dit ondertal in belangrijke mate gecompenseerd door de kwaliteit van de bands die er huizen. Like A Storm valt volledig te kaderen binnen dit plaatje, want in het verleden wist dit gezelschap reeds hoge ogen te gooien binnen de alternatieve metalscene. Op 22 juni verscheen Catacombs, de nieuwste worp van dit viertal, onder het goedkeurend oog van Century Media Records

Qua stijl valt Like A Storm ergens te catalogeren tussen metalcore en het meer alternatieve geluid. Wat deze band echter zo speciaal maakt, is het gebruik van de Didgeridoo, een instrument uit de streek dat enige gelijkenis vertoont met een ‘ordinaire’ trompet zoals wij die hier kennen. Didgeridoo metal zou je kunnen zeggen, maar dan neigt het gevaar van de spot om de hoek. Iets wat voor Like A Storm compleet uit den boze is. Daarvoor zijn de elf nieuwe nummers op deze Catacombs van een veel te hoge kwaliteit. Bovendien wordt de Didgeridoo op een vrij subtiele wijze aan het muzikale geheel toegevoegd.

Like A Storm komt op het eerste gehoor over als een vrij radiovriendelijke band, maar vergis u niet! Elke compositie bevat genoeg elementen die de liefhebbers van het hardere werk zeker zullen overtuigen: een diepe growl, een breakdown, een loodzware riff,… You name it! Hierdoor heeft deze Catacombs het potentieel om een zeer ruim publiek aan te spreken. Met name de refreinen liggen enorm vlot in het gehoor en hebben een hoge herkenbaarheidsgraad.

Catacombs kent een enorm sterk begin, waarbij de openingstrack The Devil Inside en Complicated meteen een blijvende indruk weten na te laten. Iets wat evenwel niet voor alle nummers geldt. Zo ontbreekt het The Bitterness wat aan de spreekwoordelijke ballen en Until The Day I Die is net iets té cheesy, ondanks de puike gitaarsolo halverwege het nummer. Gelukkig trekt Like A Storm in het afsluitende drieluik nogmaals alle registers open. Bullet In The Head wordt gekruid met een stevige breakdown, waarbij de Didgeridoo wederom een plaats op de voorgrond toegewezen gekregen heeft. Het  uitgesponnen slotakkoord Pure Evil laat ten slotte perfect horen waar Like A Storm voor staat: melodie, harde uithalen, emotioneel geladen lyrics en songs die ingenieus in elkaar steken. Dit afsluitende ‘epos’ tilt deze Catacombs absoluut naar een hoger niveau.

Als de naam Like A Storm niet meteen bekend in de oren klonk, zullen deze heren daar met dit schijfje ongetwijfeld verandering in brengen. Catacombs is een kwalitatief hoogstaande, zelfs radiovriendelijke plaat, die toch nog steeds heavy genoeg is om een breek metalpubliek aan te spreken. Wie niet meteen weg is van de nieuwste van Bullet For My Valentine kan en zelfs moet deze Catacombs absoluut een kans geven!

Tracklist:

 1. The Devil Inside
 2. Out Of Control
 3. Catacombs
 4. Complicated
 5. Solitary
 6. The Bitterness
 7. Until The Day I Die
 8. Hole In My Heart
 9. Bullet in the Head
 10. These Are The Bridges You Burn Down
 11. Pure Evil

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X