Words Of Concrete - Negative Vibes
Label: BDHW Records
85
Bjorn Wielockx

Agressie, energie, adrenaline, pijnlijke ribben en explosiviteit. Dat zijn de vijf trefwoorden die het best de Duitse band Words Of Concrete omschrijven. De band ontstond in 2009, maar deze heren hebben sinds die tijd al verschillende watertjes moeten doorzwemmen. Al vanaf de eerste optredens werd deze band omschreven als de hardste van Oost-Duitsland, zelfs door BDHW Records. Al snel tekende de band een contract bij het label waarna er een split-cd’tje werd opgenomen met Delusions Of Lunacy. De logische volgende stap was op tournee vertrekken en wat ervaring op doen, waarna het eerste full-album East German Cold niet meer op zich kon laten wachten. In Duitsland hadden ze de nodige populariteit vergaard waarna ze met de tweede langspeler Europa wilde overtuigen. Ook hier slaagde Words Of Concrete met verve in, want de tournee die gekoppeld werd aan de release van Between Home And Hell werd afgehandeld met Sand en beatdownkoning Nasty. Door interne strubbelingen werd de band twee jaar on-hold geplaatst. Een exclusieve show in Keulen tijdens de stop van de Taste Of Anarchy-tour, deed de band weer zin krijgen om de vastgeroeste scène weer wat meer vrijheid te geven.

Words Of Concrete is de nieuwe sound binnen het hardcoregenre beu en wil deze een fikse schop onder de kont geven om terug wat meer furie in het geheel te krijgen. Hiervoor besloot de band om het dit keer op een andere manier aan te pakken, waardoor deze Negative Vibes wat op zich heeft laten wachten. Om het genre een ander elan te bezorgen hebben ze zichzelf uitgedaagd om hardcore te combineren met metal en hip-hop. Vrees niet, Words Of Concrete is geen kopie van het commerciële Deez Nuts geworden, de Duitsers blijven steenharde muziek maken met de nodige adrenaline-uitbarstingen.

Nog steeds ligt de muziek vanop deze Negative Vibes in het verlengde van de vorige platen, alleen voel je dat de band deze keer wat meer tijd heeft genomen. Hierdoor heeft deze derde telg nog meer agressie, passie en eigenheid, welke een waar pareltje oplevert.  De metal en hip-hop invloeden zijn aanwezig, maar worden meer gebruikt om een geheel te vormen dan om het op kunstmatige wijze een andere vibe mee te geven.

Wie maar een beetje hardcoreliefhebber is, zal helemaal uit de bol kunnen gaan tijdens een luisterbeurt van dit album. Ook de liveshows van deze band staan gekend voor hun explosiviteit. Onlangs kondigde Words Of Concrete samen met Nasty, Slope en Thronetorcher aan dat ze naar Kortrijk komen. Het staat nu al vast dat het daar een intense avond gaat worden. Met Negative Vibes heeft Words Of Concrete een plaat uitgebracht welke door de scène met open armen zal ontvangen worden.

Tracklist:

  1. Ghettobeat 2.0
  2. The Thirst The Hunger
  3. Touched By Hell
  4. Cold Nothing
  5. Negative Vibes
  6. Still On The Botom
  7. Drama Here Drama There
  8. The Trip
  9. No More Blood Between Us
  10. Still Strugglin

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X