Immortal releaset nieuwe single
Anomander

Na negen jaren van wachten met smart, een heuse echtscheiding tussen Abbath en Demonaz Doom Occulta en een emmer of twee geslingerde modder later, kruipt dan eindelijk weer de zon over de met permafrost bedekte bergtoppen van Blashyrkh: tijd voor een nieuwe Immortal-single: Northern Chaos Gods!

Nadat boegbeeld van uur nul, Olve Eikemo a.k.a. Abbath Doom Occulta, de band verliet uit ongeduld en onenigheid, presteerde het andere boegbeeld Demonaz het, ondanks zijn peesontstekingen, om voor het eerst in 21 jaar de gitaar weer ter hand te nemen en de rol als lead gitaarspeler te vervullen. Op het aanstaande album in ieder geval, live wordt dat nog even afwachten. Hij wordt in Immortal bijgestaan door trouwe trommelaar Horgh, een drummer die zijn sporen inmiddels ook meer dan verdiend heeft. Ook heeft Demonaz een niet onverdienstelijke sessiebassist weten te strikken voor de opnames van deze single en de rest van het album. Niemand minder dan Peter Tägtgren van Hypocrisy heeft de honneurs waargenomen voor dit aanstaande wapenfeit.

Om toch al vast een klein oordeel te vellen, in afwachting van de volledige album review, is het best te pruimen deze track. Het heeft het zelfde nek brekende tempo van een originele Immortal-track van weleer. Dat doet goed. De eerste paar maten klappen er gruwelijk op, gelijk een track als One by One word je redelijk omver geblazen door de muzikale aanval die je voor je kiezen krijgt. De track zit van voor tot achter goed in elkaar en het gitaarspel is wellicht zelfs wel superieur aan dat van ome Abbath, wat op zich ook niet heel lastig is. Ik vreesde enigszins voor de vocalen van Demonaz, over wiens prestatie op zijn enige soloplaat March of the Norse, ik niet erg te spreken was, maar hij heeft veel bijgeleerd in de afgelopen 7 jaar. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze track al beter vind dan de meeste tracks op All Shall Fall, al was dat al een heel aardige plaat.

Gelukkig zijn er nog bands die niet teleurstellen met hun comeback. So far so good zou ik willen zeggen en nu maar afwachten wat de rest van het album ons zal brengen. Helaas is het nog even wachten tot Northern Chaos Gods uitkomt op 6 juli a.s. op Nuclear Blast. Ik kijk er in ieder geval alvast naar uit!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X