Anthrax - Kings Among Scotland
Label: Nuclear Blast
80
Sebastiaan Schabon

Het is weer Anthrax-tijd! Deze levende legende uit de Verenigde Staten, terecht een lid van de zogenaamde Big 4 Of Thrash Metal, bracht op 27 april jongstleden een langverwacht live-album uit, getiteld Kings Among Scotland. Dit live-album, waarvan dezelfde dag ook een dvd verscheen, werd opgenomen in Glasgow, meer bepaald in de historische concertzaal The Barrowland Ballroom. Dan vraag je je als recensent soms af waar ze in godsnaam die inspiratie en energie vandaan halen om te blijven gaan. Maar als je deze plaat beluistert zal je vanzelf horen dat Anthrax nog lang niet van plan is om de handdoek in de ring te gooien.

Wat vind je zoal op een live-album als dit, dat twee jaar na de volwaardige langspeler For All Kings werd uitgebracht? Oud en nieuw materiaal natuurlijk, zoals een goed live-album moet zijn. Beginnen doen we met A.I.R. en vervolgens het ondertussen legendarische Madhouse. We kennen Anthrax ondertussen al wel. Live springen ze als jonge veulens over het podium, ze durven de tent al eens af te breken en Joey Belladonna laat het publiek meermaals meebrullen. Evil Twin is de eerste track uit het laatst verschenen album For All Kings, en live klinkt het eens zo goed als op cd. Loodzware riffs en drums die genadeloos op je trommelvliezen hameren. Op deze muziek kan je toch nooit blijven stilzitten? En het wordt er alleen maar beter op.

Want wie kent het verplicht live te spelen Caught In A Mosh nu niet? Standaard in de setlist en iedere keer opnieuw geweldig. Gaspedaal stevig indrukken, verstand op nul en gewoon losgaan in de moshpit. Oké, de stem van Belladonna klinkt bij momenten misschien niet zo zuiver als we van hem gewend zijn, maar dat hindert amper. Dan heb je ook nog een epische gitaarsolo als intro van A. D.I. Horror Of It All en de intro van Indians (de percussiesolo met zware trommels) zal de drummers onder ons (waaronder mezelf) rillingen van genot bezorgen. En met wat sluiten we af? Met Antisocial natuurlijk! Of zoals ze al eens zeggen: met die knaller gaan we eruit.

Jongens toch, dit is echt goed! Anthrax knalt als nooit tevoren. Op cd klinken ze goed, live klinken ze super. Wie hen al eens live aan het werk gezien heeft, kan dat beamen. Of je nu fan bent van het eerste uur of je kent Anthrax nog niet zo lang (ga je dan schamen! Nee, grapje), dit live-album MOET je hebben! Het is Anthrax zoals we ze kennen en dat maakt het zo goed.

Tracklist:

 1. I.R.
 2. Madhouse
 3. Evil Twin
 4. Medusa
 5. Blood Eagle Wings
 6. Fight ‘Em ‘Til You Can’t
 7. Be All, End All
 8. Breathing Lightning
 9. Among The Living
 10. Caught In A Mosh
 11. One World
 12. I Am The Law
 13. A Skeleton In The Closet
 14. Efilgnikcufecin (N.F.L.)
 15. D.I. Horror Of It All
 16. Indians
 17. Imitation Of Life
 18. Antisocial

Website Anthrax

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X