Wolfpack - Loathe
Label: BDHW Records
65
Bjorn Wielockx

De Franse beatdown hardcoreband Wolfpack is voor de routinees in het genre geen onbekende. De beste manier om je muziek aan de man te brengen is toeren, iets wat Wolfpack de laatste jaren enorm veel heeft gedaan. Hierdoor klinkt de naam voor vele muziekliefhebbers bekend in de oren. Vanaf vandaag ligt de tweede langspeler Loathe in de rekken. De debuutplaat None Above/None Equal werd in de kleine scène met open armen ontvangen. Of de band meer van dat bracht of zich eens iets aan iets anders waagde, kom je te weten in volgende review.

De eerste drie nummers op deze Loathe doen je denken dat Wolfpack zijn sound wat heeft gefinetuned. Doordat de band wat meer orde en structuur in het geheel wil verwerken, oogt het in eerste instantie wat zachter, maar door deze aanpassingen komen de destructieve breakdowns nog beter uit de verf. Track nummer vier, Hover About Me, laat een Wolfpack horen, die we helemaal niet gewoon zijn. Een mysterieuze gitaarlijn wordt gebruikt om wat meer sfeer te creëren. Uit het niets komt er een cleane vocal tevoorschijn die allesbehalve clean is. Voor mij brengt het helemaal geen voordelen mee enkel irritaties.

Gelukkig blijft het bij die ene track en zijn de andere acht nummers op deze Loathe weer van een uitstekende kwaliteit. Toch blijft Hover About Me in mijn hoofd rondspoken. Proberen de Fransen echt om het beatdowngenre toegankelijker te maken? Alleen al moeten denken aan een melodisch beatdowngenre maakt me somber.

De fans van het genre gaan de ‘skip knop’ bij track vier meermaals gebruiken. Deze ene miskleun buiten beschouwing gelaten, levert de band weer een meer dan degelijk album af, dat perfect in het verlengde ligt van zijn voorganger None Above/None Equal. Zoals altijd bij een beatdownplaat moet je wel fan zijn van de muziek, anders begint het snel te vervelen. Live is Wolfpack een wervelwind en daar verandert deze Loathe niets aan.

Tracklist:

  1. Intro / Cursed
  2. Oblomov
  3. Les Fleurs Du Mal
  4. Hover About Me
  5. Delusion
  6. Vipers Choirs
  7. Interlude
  8. Pessimist
  9. Doomed
  10. Loathe

Facebook: Wolfpack

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X