Sebastiaan Schabon

En hier hebben we The Crown weer! Twee maanden na hun ep Iron Crown zijn we alweer toe aan nieuw materiaal. Deze keer gaat het om een volwaardig nieuw album, met de krachtige en agressieve titel Cobra Speed Venom. Laten we eens luisteren of deze nieuwe plaat voldoet aan de verwachtingen die zeer hoog waren na de release van de ep.

En we beginnen onze dolle rit met Destroyed By Madness. Deze track begint met een dreigende intro die heerlijk zwaar klinkt. Maar dan schakelt The Crown meteen drie versnellingen hoger. Onze trommelvliezen worden meermaals pijnlijk op de proef gesteld door de donderende blastbeats, de gitaristen die keer op keer verschroeiend uithalen en de rauwe, haast demonische zang. Het zit allemaal meer dan goed: de zanglijn ten opzichte van de instrumenten; de instrumenten zijn onderling ook zeer goed op elkaar afgesteld. Het klinkt niet gemaakt, maar eerlijk.

Nog een track die aandacht verdient is de titeltrack Cobra Speed Venom. Al headbangend worden we meegesleurd door een allesvernietigende tsunami, misschien dat daarvan het artwork afkomstig is. We worden constant heen en weer gesmeten en hebben geen tijd om te rusten. Even wordt het gaspedaal gelost, zodat je op adem kan komen. Wie The Crown kent, weet echter dat ze dat niet voor lang doen. En toch is er plaats voor een rustig nummer, een soort semi-ballad. Where My Grave Shall Stand is volledig instrumentaal en is heerlijk om naar te luisteren, het mag al eens zonder zang zijn, nietwaar? Om er daarna met de zoveelste knaller van dit album (The Sign of the Scythe) uit te gaan.

Ik zei in mijn recensie van hun ep nog dat de verwachtingen voor Cobra Speed Venom zeer hoog waren. En kijk, de verwachtingen zijn meer dan volledig ingelost. The Crown is een band die mij een hele tijd ontglipt geweest is, maar met dit album liggen ze meteen weer in de bovenste schuif. Of je nu fan bent van het eerste uur of je leert ze net kennen, dit album aanschaffen is gewoon een must!

Tracklist:

  1. Destroyed By Madness
  2. Iron Crown
  3. In the Name Of Death
  4. We Avenge!
  5. Cobra Speed Venom
  6. World War Machine
  7. Necrohammer
  8. Rise In Blood
  9. Where My Grave Shall Stand
  10. The Sign of the Scythe

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X