Op 24 maart vormt Kavka het toneel voor een dag boordevol metal. Metal Attack Fest mag dan wel een nieuwe speler op het toneel zijn, toch weet de organisatie ook het tweede jaar op rij met een vrij indrukwekkende line-up op de proppen te komen. Een line-up die veel aandacht besteed aan bands van eigen bodem, maar die ook gekruid wordt door enkele veelbelovende Nederlandse metalbands. Dit in combinatie met de spotgoedkope ticketprijs, maakt van Metal Attack Fest een absolute aanrader! Amped-Up zal er alvast met veel plezier bij zijn om dit festival van een passend verslag te voorzien. Maar voor het zo ver is, blikken we alvast vooruit met deze preview!

Hibakusha (15:00)

Oorspronkelijk stond Crowsview geprogrammeerd, maar die moesten jammer genoeg verstek laten. Een euvel dat de organisatie met bravoure heeft weten op te lossen, want met de Nederlanders van Hibakusha beschikt het festival meteen over een topper van formaat om de middag op gang te trappen. Het is zaterdag, dus excuses om pas later af te zakken naar de Oudaan, zijn compleet uit den boze. Hibakusha zal de aanwezigen direct trakteren op een uppercut van jewelste met zijn eigenwijze moderne metal(core). Op 19 maart verschijnt trouwens hun debuutalbum genaamd Prophet Of Numbers. Een album dat ze ongetwijfeld met een tomeloos enthousiasme zullen willen voorstellen.

The Curse Of Millhaven (15:50)

Iets voor vier is het tijd voor de eerste Belgische metalband van de dag, namelijk The Curse Of Millhaven. Voorbije zomer stonden ze initieel geprogrammeerd op Antwerp Metal Fest, maar jammer genoeg werd die show op het laatste moment geannuleerd. Iets waar ik indertijd toch wel redelijk van stond te balen, maar bon. Hopelijk maken ze dit vanmiddag op gepaste wijze goed. Met hun laatste ep Plagues hebben ze alvast het juiste materiaal in handen om er een onvergetelijke show van te maken. De review van Plagues kan je trouwens hier terugvinden. Maak je borst maar nat, want deze portie verschroeiende melodieuze death metal zal meteen voor heel wat deining zorgen binnen het kleine, maar o zo gezellige Kavka.

Temptations For The Weak (16:50)

Tempations For The Weak is één van de bands waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk. Enkele jaren geleden wisten ze een onuitwisbare indruk na te laten op ondergetekende toen ze op donderdag de Metal Dome van Graspop werkelijk met de grond gelijk wisten te maken. Al jaren vraag ik mij luidop af hoe het in godsnaam mogelijk is dat deze band nog geen internationale doorbraak heeft weten te forceren. De kruisbestuiving tussen metalcore en pure, onversneden thrash metal zal Kavka op zijn grondvesten doen daveren. Frontman Djoni Tregub mag dan ook zonder enige zin voor overdrijving een godenkind genoemd worden, zowel qua vocaal bereik als qua gitaartalent, want aan de solo’s die hij uit zijn vingers weet te toveren, kan menig gitarist een puntje zuigen. In november lieten deze heren een nieuwe ep op de wereld los, genaamd Banished Heroes, die je hier kan bekijken.

Carrion (17:55)

Rond de klok van zes uur is het tijd voor één van de extreemste acts van de avond. De Oost-Vlamingen van Carrion gaan ook al tien jaar mee en hebben in die tijdspanne een mooi parcours weten af te leggen. Hun mix van death metal en deathcore zal dan ook voor het nodige vuurwerk zorgen. Voor sommigen zal het misschien net iets te extreem zijn, maar toch is Carrion een band die te bestempelen valt als zijnde ‘niet te missen’. Deze heren uit Gent steken niet voor niets het water over!

Oceans Burning (19:00)

Oceans Burning is vanavond misschien wel de meest onbekende naam die op de affiche staat te prijken. Wie de achtergrond van deze band kent, zal dit echter vanuit een compleet andere invalshoek bekijken. Dead End Path stak voorbije zomer de Marquee van Antwerp Metal Fest nog in brand en laat Oceans Burning nu net het nieuwe project zijn van frontman Jadran Beauprez en zijn makkers van het ondertussen ter ziele gegane Dead End Path. Normaal zullen deze Antwerpenaars/Waaslanders net voor Metal Attack hun eerste nummers op de wereld loslaten. Nummers die ze vol trots en met ontzettend veel goesting aan het aanwezige metalpubliek zullen voorstellen. Voorlopig is het dus nog wachten op songmateriaal, maar hetgeen ik persoonlijk al heb mogen aanhoren, doet absoluut het beste vermoeden voor de (nabije) toekomst.

BEAR (20:05)

BEAR is in metalminnend Vlaanderen inmiddels een vertrouwde speler. Hun laatste plaat /// werd vorig jaar zeer positief onthaald en dat zullen de aanwezigen vanavond aan den lijve ondervinden. BEAR staat garant voor pure, onversneden moderne hardcore met een enorm hoog groovegehalte. Verwacht je aan een stevige linkse, gevolgd door een nog stevigere rechtse. Als de muziek hiervoor niet verantwoordelijk is, zal de stevige moshpit wel voor de nodige brokken zorgen.

Reject The Sickness (21:10)

De locus delicti mag zich vanavond dan wel aan de rechterkant van de Schelde bevinden. Ook de (betere) linkerkant zal vanavond present tekenen. Zo hebben de Gentenaren van Reject The Sickness het privilege om vanavond het publiek nog wat extra op temperatuur te brengen vooraleer het de beurt is aan de absolute hoofdact van de dag. Op 16 maart verschijnt het tweede wapenfeit van deze band, genaamd The Weight Of Silence. Een album dat tot nu toe door zowel de nationale als door de internationale pers positief tot zeer positief onthaald is. Ook uw dienaar was redelijk gecharmeerd door de stevige portie melodische thrash/death metal die Reject The Sickness de luisteraar voorschotelt op zijn nieuwste worp, waarvan je de review trouwens hier kunt terugvinden. Het optreden vanavond zal dan ook voornamelijk in het teken staan van The Weight Of Silence. Iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen. De circlepit zal wederom de nodige toertjes draaien.

Bleeding Gods (22:20)

Om iets voor half 11 zal het stil worden in de zaal. Heel stil. Wie er op Antwerp Metal Fest 2017 bij was, zal zich ongetwijfeld de verschroeiend set van deze Nederlanders voor de geest halen. Vrij vroeg op de middag, maar meteen stond de Marquee in vuur en vlam. En dan te bedenken dat de weergoden het zelf al redelijk bruin bakten met hun temperaturen die dicht aanleunden tegen de dertig graden. Sindsdien ging het Bleeding Gods alleen maar voor de wind. Er werd een prachtige deal getekend bij Nuclear Blast en met het album Dodekathlon leverden ze meteen het eerste hoogtepunt van 2018 af. Voor de review klik hier! Met Bleeding Gods heeft Metal Attack Fest een headliner van formaat weten te strikken. Een band waar de klasse van af druipt. Iets wat trouwens van alle bands gezegd mag worden, die vanavond in Kavka de podium zullen betreden.

The Art Of Pantera (23:40)

Na de headliner van vanavond zijn de festiviteiten nog niet ten einde. Bijlange nog niet zelfs! Pantera mag dan wel voorgoed tot het verleden behoren, nummers als Cowboys From Hell, Walk, Mouth For War en Cemetery gates staan nog steeds als een huis. The Art Of Pantera is dan ook zinnens om het kot voor de laatste keer af te breken met deze Pantera-hits. Je zal al lang mogen zoeken om een betere coverband van Phil Anselmo en zijn makkers terug te vinden op deze aardbol. Het ‘naar huis wandelen’ zal nog niet voor direct zijn.

Neoslave (01:00)

Wie er rond de klok van één nog geen genoeg van heeft, kan nog genieten van de futuristisch elektronica toetsen van Neoslave op de heuse afterparty. Het is zaterdag, waarschijnlijk een zachte nacht, dus geen excuses om tot het gaatje te genieten van deze prachtige dag vol metal!

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar onder andere via de site van Kavka zelf. Het Facebook evenement kan je hier terugvinden. Voor de eerste aanwezigen hebben enkele bands trouwens nog wat verrassingen in petto, maar daarvoor verwijs ik jullie graag door naar de Facebookpagina van Metal Attack Fest!

Share This
X