De Amped-Up Awards: de winnaars!
Bart Van Gestel

Een kleine maand kon u, trouwe bezoeker van onze website, uw stem uitbrengen op de selectie door de Amped-Up redactie voorgesteld. De maand is voorbij, de stemmen zijn geteld en wij presenteren u de winnaars Academy-Awards-gewijs in dit artikel. O ja, we gingen ook een Graspop Metal Meeting-goodiebag uitdelen. Wel, die winnaar maken we uiteraard ook bekend!

Beste album (Benelux)

De Amped-Up Awards 2017: Beste Album

Misschien meteen de belangrijkste categorie: de beste metalplaat van 2017 uit de benelux. Met bijna een derde van de stemmen een duidelijke winnaar: Amenra met Mass VI. Het zowel nationaal als internationaal alom geprezen album (ook door de mainstream media) was een beetje de gedoodverfde winnaar, al was er toch geduchte concurrentie van Spoil Engine en Diablo Blvd.

Beste nieuw bloed

Wat betreft de bands die in 2017 op een of andere manier zich flink in de kijker wisten te werken lagen de kaarten behoorlijk anders. Het heeft er zo om gespannen dat we twee winnaars hebben in deze categorie: de Amerikaanse hardcorepunkers van Code Orange en Sons Of Apollo (de superband met daarin drummer Mike Portnoy, bassist Billy Sheehan, keyboardspeler Derek Sherinian, zanger Jeff Scott Soto, gitarist Bumblefoot). Beide bands gaan, ook hier zeer terecht, met de pluimen lopen.

Code Orange – Arne Desmedt

Beste Concert

De Amped-Up Awards 2017: Beste Concert

Ook in de categorie Beste Concert heeft het er flink om gespannen tussen de optredens van Emperor (Graspop) en de Brides Of Lvcifer (ook Graspop), maar het is uiteindelijk andermaal Amenra die op het hoogste schavot staat met haar concert op Graspop 2017.

Beste metalfestival

De Amped-Up Awards 2017: Beste Metalfestival

Op vlak van de metal- en rock geörienteerde festivals uit de benelux is er een duidelijke winnaar uit de bus gekomen: Graspop Metal Meeting. Deze hoogmis van het hardere genre kennen wij allemaal als onze broekzak, dit verklaart dan ook de monsterscore van een absolute meerderheid. Volgende zomer kunnen we er zelfs vier volle dagen naartoe.

Graspop Metal Meeting 2018: van 21 tot en met 24 juni 2018. Tickets en info via www.graspop.be

Beste metalsong, uitgebracht in 2017

De Amped-Up Awards 2017: Beste Metalsong uitgebracht in 2017

De beste metalsong van 2017: hier was veel discussie over bij onze lezers, zo blijkt uit de grote spreiding van de stemmen over de verschillende genomineerden. Het is echter Amenra, met A Solitary Reign (uit Mass VI) die zijn derde Amped-Up award hier weet te verzilveren. Mooie ereplaatsen zijn er voor Black Wings And Withering Gloom (uit Deep Calleth Upon Deep, van Satyricon) en voor Black Hoodie van Body Count.

Beste Artwork op een metalplaat

De Amped-Up Awards 2017: Beste Artwork op een metalplaat

De titel voor beste artwork 2017 gaat naar de stervende zwaan op blok, terug te vinden op Mass VI van Amenra. Deze band neemt hierdoor zijn vierde award mee naar huis. De foto werd gemaakt door bandfotograaf Stephan Vanfleteren .

Beste metal videoclip

De Amped-Up Awards 2017: Beste Metal Videoclip.

Onze laatste award gaat ook de Atlantische Oceaan over, naar de alternatieve rockers van Mastodon. Zij kapen deze award weg met hun visie van de song Show Yourself.

Zo, de winnaars zijn allemaal bekend. Of nee toch niet. We moeten er nog eentje bekend maken, voor jullie misschien wel de belangrijkste: wie mag de goodiebag,  geschonken door de Graspop Metal Meeting, in ontvangst nemen. Wel, onze eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we twee kanshebbers hebben die erg dicht bij het aantal stemmers zaten. We registreerden 130 personen die hun stem uit brachten. We kregen ook twee antwoorden op deze schiftingsvraag binnen: eentje gokte op 129 stemmen, de ander gokte op 131 stemmen. Intern overleg heeft ons doen beslissen dat de persoon die als eerste gestemd had de winnaar van de goodiebag wordt.

De uiteindelijke winnaar, Glenn De Loor, kreeg ondertussen van ons een persoonlijk berichtje en zal de goodiebag toegestuurd krijgen door de Graspop Metal Meeting.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X