Bjorn Wielockx

In 2015 brachten de Britten van Bring Me The Horizon met That’s The Spirit een album op de markt wat de hele metalcorescène op z’n kop wist te zetten. De band, die ooit begonnen was als brutale deathcoreband, was door de jaren heen veranderd naar een commerciële rockband. Enkele jaren later heeft deze plaat nog steeds invloed op de huidige metalcorescène. Zo zijn er verschillende bands die, net zoals de Britten, proberen bij het grote publiek door te breken. Een band die elke plaat weer wat verder van zijn roots wegtrekt, zijn de Amerikanen van The Plot In You. Onlangs brachten zij met Dispose album nummer vier op de markt.

Elke plaat weer neemt de band wat meer afstand van het metalcoregenre, maar toch blijft metalcore de hoofdmoot. Hoe ze het klaar spelen, blijft een vraagteken, maar ook deze Dispose is weer wat zachter geworden dan zijn voorganger Hapiness Is Self Destruction. Toch zal de trouwe fanbase ook deze plaat weten te appreciëren. Het is even wennen, maar ook deze keer heeft The Plot In You een meer dan degelijke plaat afgeleverd.

Wat meteen opvalt, is de emotie die de band weet uit te stralen. Vanaf de eerste seconden wordt je ondergedompeld in een grauw sfeertje. Onmiddellijk ben je klaar om de rollercoaster aan emoties te ondergaan. De post-hardcore die al sinds de debuutplaat gebruikt wordt om wat meer emotie te kunnen brengen, is op deze Disposed niet meer weg te denken.

Het is pas bij de vierde track I Always Wanted To Leave en later nog eens bij The Sound dat The Plot In You extreem melig uit de hoek komt. De energie is tijdens deze twee nummers helemaal verdwenen, waardoor ik tijdens mijn eerste luisterbeurten deze track altijd oversloeg. Na enkele luisterbeurten van Disposed in zijn totaliteit, begon ik de tekst vanop deze twee emotionele nummers zelfs mee te janken met Landon Tewers. De vocal van deze man kan echt alles aan. Wat een bereik heeft deze man!

Natuurlijk zullen er fans van het eerste uur zijn die deze Disposed maar niks vinden en finaal afhaken. The Plot In You heeft echter altijd een zachter kantje gehad waardoor deze plaat in het verlengde ligt van de verwachtingen. Voor zij die de band niet kennen, maar wel fan zijn van de nieuwe platen van Bring Me The Horizon, Northlane of The World Alive moeten The Plot In You een kansje geven.

Tracklist:

  1. Rigged
  2. Not Just Breathing
  3. One Last Time
  4. I Always Wanted To Leave
  5. Feel Nothing
  6. Happy
  7. The One You Loved
  8. Paid In Full
  9. The Sound
  10. Disposable Fix

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
Share This
X