Bart Van Gestel

Amped-Up kreeg onlangs weer een voortreffelijk stonerschijfje op de spreekwoordelijke deurmat. Deze keer betreft het album nummer vier van het Amerikaanse gezelschap Mr. Plow. Stoner rock met een positieve vibe die doet denken aan ons aller King Hiss.

Mr. Plow is in onze contreien nauwelijks bekend. De Texaanse band heeft helaas nog geen Europese concerten op zijn palmares. Toch bestaat de band reeds sinds halfweg de jaren negentig. Mr. Plow ontstond in volle generator-party periode als een positief antwoord, of beter aanvulling op de erg donkere teksten van bands als Kyuss en Fu Manchu. Mr. Plow zoekt – en vind – een link naar de popcultuur en brengt muzikaal meer hooky riffs voort dan de erg donker getinte materie van de eerder genoemde bands.

Met drie albums vastgeplakt aan het skateboard ontstaat er een korte hiatus omwille van persoonlijke beslommeringen (er moesten hier en daar studies afgerond worden). Hun laatste wapenfeit Asteroid 25399, een ode aan schrijver Kurt Vonnegut, dateert van 2005. Dertien jaar en een paar bezettingswissels later is Mr. Plow terug met Maintain Radio Silence. Deze plaat kwam tot stand onder productionele leiding van Ty Tabor, leadgitarist van progicoon King’s X.

Mr. Plow

Maintain Radio Silence telt twaalf heerlijk traag stompende tracks die vragen om op maximaal volume gespeeld te worden. Als we de deuntjes van Mr. Plow moeten vergelijken met lokaal talent, dan ligt dit het dichtste bij King Hiss, voornamelijk bij de ep Snakeskin en album Sadlands. Frivool, maar met de nodige drive, toegankelijk en fris. Mr. Plow doet ons hunkeren naar een verfrissend zwembad met een zomerzonnetje en appetijtelijk ogende skaterchicks.

Mr. Plow zou niet misstaan in een Desert Fest line-up. Misschien kan de band de organisatie overhalen om hen de plas over te laten steken. Ondergetekende is alvast overtuigd van het kunnen van de band en het materiaal dat ze op een ongedwongen manier presenteren. Een bemerking: neen, hun song Hammer Smashed Face is géén cover.

 1. Sigil
 2. Samizdat
 3. Shaolin Cowboy
 4. Matchstick
 5. Memento
 6. Johnny Gentle
 7. Million Bucks
 8. Maintain Radio Silence
 9. Spark Arrester
 10. Hammer Smashed Face
 11. Paxton
 12. Southbound

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

augustus

12augallday14Alcatraz Festival

september

Geen concerten

Loading
Share This
X